Kidobott karácsonyfákból biomassza

A korábbi évekhez hasonlóan – a Pannon Hőerőmű Zrt.-nek köszönhetően – Pécsen a kidobott karácsonyfák…

Tevékenységünk

Alapvető célunk a hő- és villamosenergia-igények kielégítése a technikai modernizációra, minőségre és megbízhatóságra, valamint a fenntarthatóságra alapozva.

Társaságunk felhagyva a szenes tüzeléssel, egyre szélesedő üzleti szerepvállalása révén olyan vállalkozássá nőtte ki magát, amely meghatározó pozíciót tölt be hazánk energiatermelésében. Jelentősége az energetikai szolgáltatások, szakértői feladatok és a környezetvédelmi ipar terén is kimagaslik, sőt Magyarország határain is túlmutat.  

Innovatív stratégiánknak köszönhetően a huszonegyedik század biomassza-alapú energiatermelésének élenjáró nagyvállalatává váltunk. Jelenleg is azon dolgozunk, hogy megszervezzük a jövő igényeit kiszolgáló termelési és szolgáltatási folyamatokat, és a változó piaci, szabályozási feltételekhez, a környezetvédelmi kihívásokhoz igazodva partnereink számára még több értéket, modern szolgáltatást tudjunk kínálni.

Közvetlen környeztünk számára is korszakos váltást jelentett, amikor 2004 nyarán Közép-Európa legnagyobb biomassza-tüzelésű energiatermelő egysége kezdte meg működését erőművünkben. Reményeink szerint a jövő évtől egy új, 35 MW-os szalma-tüzelésű blokk üzembe állításával erősíthetjük a pécsi biomassza-tüzelést, megvalósítva ezzel a város 100%-os zöld távhő-ellátását.

A Pannonpower a biomassza energiatermelés jelenlegi tüzelőanyag bázisának bővítése céljából további alternatívákkal is foglakozik. Jelentős kutatásokat folytat például az energiafű energetikai célú hasznosítási lehetőségei terén.

Tulajdonosi hátterünk

A Dalkia Energia Zrt. a közel 40 éves hazai tapasztalattal rendelkező Prometheus Zrt. jogutódja 2007 februárjában vásárolta meg a Pannonpower részvényeinek 99,94%-át. 2015. január 1-jétől a magyarországi Dalkia üzleti érdekeltségei a 160 éves múltra visszatekintő Veolia-cégcsoport részévé váltak, amely világelső az optimalizált erőforrás-gazdálkodásban. Az integráció eredményeként a Dalkia nevet vált: ezentúl Veolia Energia Magyarország Zrt. néven működik tovább.

Az energetikai és vízügyi szolgáltatások piacán meghatározó szerepet betöltő Veolia Energia Magyarország Zrt. ezzel a Pannonpowerhoz tartozó vállalatok (így a Pannon Hőerőmű Zrt., a Pannon Green Kft., a Pannon Hő Kft., illetve a Pannon Biomassza Kft.) felett is megszerezte az irányítást.