Kidobott karácsonyfákból biomassza

A korábbi évekhez hasonlóan – a Pannon Hőerőmű Zrt.-nek köszönhetően – Pécsen a kidobott karácsonyfák…

Történetünk

A Pannonpower az erdei tűzifaanyag-tüzelés megkezdésekor a feladatok szétválasztása jegyében 2002. áprilisában a megújuló energiaforrást felhasználó energetikai blokk, valamint a tüzelőanyag-előkészítő üzem működtetéséhez egy önálló gazdasági projekttársaságot alapított: a PANNONGREEN MEGÚJULÓ ENERGIATERMELŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ Kft.-t (röviden a PANNONGREEN Kft.-t).

A PANNONGREEN Kft. a biomassza, mint tüzelőanyag, előállításához  és a villamosenergia-termeléséhez szükséges berendezéseket, valamint a tüzelőanyag előállatásához szükséges területeket - fatároló területek; a fogadás, mérlegelés és kirakodás területei; az aprítás, feladás technológiai berendezéseinek elhelyezéséhez szükséges területek; a karbantartási, raktározási, szociális igények kielégítéséhez szükséges épületek, illetve területek - a telekfelosztás, illetve -alakítás után megvásárolta a Pannonpowertől.

Mindezen felül, a társaság a működéséhez szükséges tevékenységekre külső vállalkozásoktól, illetve társ-leányvállalatoktól vásárol szolgáltatásokat.