Kidobott karácsonyfákból biomassza

A korábbi évekhez hasonlóan – a Pannon Hőerőmű Zrt.-nek köszönhetően – Pécsen a kidobott karácsonyfák…

Emissziós értékek:
SO2 koncentráció

Határérték: 200 mg/Nm3

fásszárú biomassza-tüzelésű kazán:

0.0 mg/Nm3

lágyszárú biomassza-tüzelésű kazán:

5.0 mg/Nm3

Ön tudta ezt?

Magyarország 2020-ra 14,65%-ra, a jelenlegi aránynak csaknem a háromszorosára akarja emelni a megújuló energiaforrások részarányát, de még így is 7%-kal marad el az EU vállalásától.

Tevékenységünk

A Pannon Hőerőmű Zrt. végzi a pécsi erőmű blokkjainak üzemeltetését, karbantartását. Ez a 2004-2013 között lezajlott tüzelőanyag-váltás eredményeképpen jelenleg két biomassza-tüzelésű berendezés működtetését jelenti: az 49,9 MW-os faapríték-tüzelésű és a 35 MW-os, bálázható lágyszárú mezőgazdasági melléktermékekkel fűtött kazánokét. Emellett a Pannon Hőerőmű Zrt. gondoskodik a 2013 óta tartalékként funkcionáló gázkazánok üzemképes állapotban tartásáról is.

Hiszünk abban, hogy munkánkkal a több mint 30 ezer távfűtött lakásban élő család és mintegy 450 közintézmény – köztük bölcsődék, óvodák, iskolák gyermekeinek, és szociális otthonok lakóinak – mindennapjait tesszük könnyebbé és kényelmesebbé. Bízunk benne, hogy érzik, állandó készenlétünk és fegyelmezett működésünk teljes biztonságot nyújt a számukra.

A Pannon Hőerőmű Zrt., a PANNONGREEN Kft. és a Pannon-Biomassza Kft. közös integrált irányítási politikáját ide kattintva tekintheti meg.