Kidobott karácsonyfákból biomassza

A korábbi évekhez hasonlóan – a Pannon Hőerőmű Zrt.-nek köszönhetően – Pécsen a kidobott karácsonyfák…

Emissziós értékek:
por koncentráció

Határérték: 20 mg/Nm3

fásszárú biomassza-tüzelésű kazán:

0.0 mg/Nm3

lágyszárú biomassza-tüzelésű kazán:

1.0 mg/Nm3

Ön tudta ezt?

Magyarország 2020-ra 14,65%-ra, a jelenlegi aránynak csaknem a háromszorosára akarja emelni a megújuló energiaforrások részarányát, de még így is 7%-kal marad el az EU vállalásától.

Hírek

A kidobott karácsonyfákból még értékes biomassza lehet

2018.01.16

A korábbi évekhez hasonlóan – a Pannon Hőerőmű Zrt.-nek köszönhetően – Pécsen a kidobott karácsonyfák zöldenergiaként idén is hozzájárulnak a város otthonainak fűtéséhez. A Veolia-csoporthoz tartozó cég ugyanis hagyományszerűen évről évre begyűjti a komposztálásra nem alkalmas, városszerte kidobott fenyőfákat, és a pécsi erőműben elégeti őket, ezzel járulva hozzá mintegy 31 500 pécsi lakás távfűtéséhez. A vállalat szerint e gyakorlat elterjesztése országosan számos településen, több tízezer olyan lakás esetében alkalmazható, amelyek közelében biomassza-tüzelésű létesítmény biztosítja a távfűtést.

Jótékonysági adománnyal segít a Pannon Hőerőmű Zrt. a mélyszegénységben élőknek

2017.12.22

A Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül több mint 17 tonna szenet adományoz a rászoruló családoknak a Veolia Energia cégcsoporthoz tartozó Pannon Hőerőmű Zrt. A jótékonysági akció célja, hogy a helyi családok csökkenteni tudják téli fűtési költségeiket, illetve hogy még többen megismerjék a helyben kitermelt, könnyen és olcsón elérhető tüzelőanyagok kínálta előnyöket. A társaság által 2014-ben újból megnyitott, szükséges engedélyekkel rendelkező vasasi bánya így a helyi bányászhagyományok ápolása mellett újabb eszközzel járul hozzá a Pécs környéki lakosság támogatásához – mondták el a Pannon Hőerőmű képviselői.

Fűtsünk gazdaságosan mecseki szénnel!

2017.10.13

Okos tipp: mindenkinek jó alternatívát kínál az import tüzelő kiváltására a vasasi szén

Bővült a katasztrófavédelem eszközparkja

2017.01.20

Szellőztetésre, illetve akár zárt terekben keletkezett tüzek habanyaggal történő oltására is alkalmas az a nagyteljesítményű ventilátor, amit a közelmúltban vehetett át a Baranyai Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Pannon Hőerőmű Zrt.-től. A két szervezet 2015-ben írt alá együttműködési megállapodást, amelynek eredményeként nemcsak a tűzoltók gyakorlati képzésében hasznos eszközök, hanem értékes szakmai tapasztalatok is gazdát cserélnek.

Drónvideó az erőműről

2016.12.21

A levegőből, drón segítségével forgatott fantasztikus légifelvételekből készült a Pannonpower pécsi erőművének legújabb videója.

Jótékonysági szénadomány

2016.12.06

Mintegy 19 tonna vasasi szenet adományoz a rászoruló családoknak téli fűtési költségeik csökkentéséhez a Veolia Energia cégcsoporthoz tartozó Pannon Hőerőmű Zrt. A jótékonysági akciót a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pécsi csoportja támogatja. Az akció célja, a helyi családok támogatása mellett, felhívni a figyelmet a helyben könnyen és olcsón elérhető tüzelőanyagok kínálta előnyökre. A 2014-ben a társaság által újból megnyitott, a szükséges engedélyekkel rendelkező vasasi bánya így a helyi bányászhagyományok ápolása mellett újabb eszközzel járul hozzá a Pécs környéki lakosság támogatásához – hangsúlyozták a Pannon Hőerőmű képviselői.

Játszóház és nyeremények – Gazdanapok újratöltve

2016.08.10

Nem múlhat el a Szentlőrinci Gazdanapok a Pannonpower nélkül – méghozzá most már 11. éve. 

Ajánlati felhívás

2016.07.12

A Pannon-Biomassza Kft. ajánlatokat kér magyarországi telephelyre biomassza tüzelési alapanyagok 2017. évben történő szállítására.


Előző
1 2 3 4 5 16 17 18