Kidobott karácsonyfákból biomassza

A korábbi évekhez hasonlóan – a Pannon Hőerőmű Zrt.-nek köszönhetően – Pécsen a kidobott karácsonyfák…

Történetünk

A Pannon-Biomassza Kft. jogelődje, a PANNONTRADING Kft. végezte a Pannon Csoport tüzelőanyag-, és egyéb anyagbeszerzési tevékenységét, üzemeltette raktárszervezetés, illetve a gépjármű részleget- vagyis a teljes logisztikai folyamatot irányította.

A Pannon Csoport szervezeti átalakulása ilyen tekintetben a PANNONTRADING Kft. névváltoztatásával kezdődött. A Pannon-Biomassza Kft. név bevezetése után, a további átszervezések során a társaság feladatköréből kikerült az anyagbeszerzés, a raktár-és garázsüzemeltetés, és a tüzelőanyag-beszerzés, valamint a hozzá kapcsolódó logisztikai feladatok megoldása vált kizárólagos tevékenységévé.

Jelenleg a Pannon-Biomassza Kf.t végzi a PANNONGREEN Kft. fás szárú és a Pannon-Hő Kft. lágyszárú tüzelőanyaggal történő ellátásának teljes logisztikai folyamatát. Ezenkívül a cég a Veolia Energia Magyarország Zrt. érdekeltségéhez tartozó Tata Energia Kft. (Tatai fűtőmű) és a Dorogi Erőmű Kft. (elsősorban biomassza) tüzelőanyag- beszerzésében is részt vállal.

A lágyszárú biomassza-tüzelésű blokk megépítésével a társaságra hárult az új berendezés megfelelő mennyiségű és minőségű, mezőgazdasági eredetű bálázott tüzelőanyaggal való ellátása is.