Kidobott karácsonyfákból biomassza

A korábbi évekhez hasonlóan – a Pannon Hőerőmű Zrt.-nek köszönhetően – Pécsen a kidobott karácsonyfák…

Emissziós értékek:
por koncentráció

Határérték: 20 mg/Nm3

fásszárú biomassza-tüzelésű kazán:

6.0 mg/Nm3

lágyszárú biomassza-tüzelésű kazán:

0.0 mg/Nm3

Ön tudta ezt?

Mintegy 160 tonna acélt és betonvasat építettek be a szalmatüzelésű kazán alapjába és tartószerkezeteibe, és nagyjából ugyanennyire volt szükség a bálatárolóhoz is. Ez a mennyiség megközelítőleg 90 családi ház felhúzásához lenne elegendő.

Tevékenységünk

 
A Pannon-Biomassza Energetikai és Általános Kereskedelmi Kft., korábbi nevén PANNONTRADING Energetikai és Általános Kereskedelmi Kft., 2001-ben alakult a Pannonpower Társaságcsoport kereskedelmi és logisztikai feladatainak ellátására. Fő feladata a Társaságcsoport biomassza tüzelőanyagának beszerzése. Társaságunkban 12 munkatárs dolgozik.

Feladataink:

  • a két biomassza-tüzelésű blokk fűtőanyagának beszerzése
  • az erőmű működéséhez szükséges anyag és alkatrész beszerzése, valamint és raktározása
  • biohamu értékesítése

A cégvezetés szoros üzleti és szakmai kapcsolatok kiépítésére és fenntartására törekszik a villamosenergia-termeléshez szükséges tüzelőanyagot forgalmazó kereskedőkkel,  a térség ipari vállalataival, önkormányzataival, valamint a nagy területen működő mezőgazdasági és erdőgazdálkodást folytató társaságokkal.

A Pannon Hőerőmű Zrt., a PANNONGREEN Kft. és a Pannon-Biomassza Kft. közös integrált irányítási politikáját ide kattintva tekintheti meg.