Kidobott karácsonyfákból biomassza

A korábbi évekhez hasonlóan – a Pannon Hőerőmű Zrt.-nek köszönhetően – Pécsen a kidobott karácsonyfák…

Beszállítóknak

A Pannon-Biomassza Kft. fás szárú és lágyszárú biomasszát egyaránt vásárol, amelyekre részletes minőségi kritériumok vonatkoznak.

A faanyagok közül potenciálisan tüzelésre alkalmas a hagyományos tűzifa, a különféle fűrészipari melléktermékek, a faapríték és a fűrészpor. A beszállított tüzelőanyag nedvességtartalma egyik kategória esetében sem haladhatja meg az 50%-ot, emellett nem tartalmazhat az aprítógép működését veszélyeztető szennyeződést (fém, kő, nagyobb mennyiségű sár vagy föld). Különösen fontos, hogy az egyes típusok nem keverhetők, és a terméknek meg kell felelnie a vonatkozó törvényi előírásoknak.

A bálázható lágyszárú mezőgazdasági melléktermékeket 90x120x250 cm-es nagybálák formájában fogadja az erőmű, amelyek tömege 400 és 700 kg közé eshet. A rakodódaru terhelhetősége miatt fontos, hogy egy szállítmány hozzávetőleg azonos súlyú bálákból álljon.

A bálák nem tartalmazhatnak nagyobb méretű szilárd szennyeződést, illetve felületük felázása nem lehet vastagabb 4 cm-nél. Lényeges, hogy egy teherautóra csupán egyféle növényből készült bálák kerülhetnek.

A Pannon-Biomassza Kft. fás szárú tüzelőanyagokra vonatkozó szabályzatát ezen a linken, a lágy szárú, bálázott tüzelőanyagokra vonatkozó részletes kritériumokat pedig ide kattintva olvashatja el.