SO2 koncentráció

A szalmabálákat a tárolóból az erőműbe vezető szállítószalagra juttató darurendszer egyes elemei 21 méter fesztávolságúak, vagyis ha felállítanánk őket, akkor egy lakótelepi panelház hetedik emeletéig érnének fel.

Akár az útszélen lekaszált gazt is megvenné a pécsi erőmű biomasszának a környék gazdáitól

Pécsi Újság

2012-06-04

Ősszel fellobban a láng a pécsi PANNONPOWER biomassza tüzelésű kazánjában. Az új blokkal a környék gazdái is jól járhatnak, a cég ugyanis évente mintegy 3,5 milliárd forintot költ majd a tüzelőanyag beszerzésére. Az energianövények mellett vásárolnak többek közt bálázott búza- és kukoricaszárat, de az árokparton lekaszált növények is a kazánban végezhetik.

Óriástó készül a város határában

PécsMa.hu

2012-05-08

Amennyiben a következő hónapokban egy utolsó akadály is elhárul az erőmű ötvenhektárnyi zagykazettáinak végső rekultiválása elől, a tüskésréti terület, s vele együtt a tó is megújulhat. Az egykori hamu és pernye felett így a másfél évig tartó, jövőre induló munka után rekreációs központ létesülhetne.

Energiát és megélhetést nyújt az erőmű

PécsiNapilap.hu

2012-04-26

Interjú Péterffy Attilával, a PANNONPOWER HOLDING Zrt. energetikai igazgatójával

A tervek szerint az első hidegebb őszi napokon már az új biomassza tüzelésű kazán is termel energiát a Pécsi Erőműben. A lágyszárú mezőgazdasági melléktermékek felhasználásával nem csak a földgázfüggőség szüntethető meg az erőműben, hanem a régióban sokaknak munkát is biztosít általa a cég.

Lakásonként négy szalmabála elég

Dunántúli Napló

2011-12-12

Szerkezetileg elkészült a PanonnPower Holding Zrt. új, szalmatüzelésű kazánja, amit néhány napon belül a magasnyomású részek próbájával hitelesítenek.

Előző