Kidobott karácsonyfákból biomassza

A korábbi évekhez hasonlóan – a Pannon Hőerőmű Zrt.-nek köszönhetően – Pécsen a kidobott karácsonyfák…

Emissziós értékek:
por koncentráció

Határérték: 20 mg/Nm3

fásszárú biomassza-tüzelésű kazán:

0.0 mg/Nm3

lágyszárú biomassza-tüzelésű kazán:

1.0 mg/Nm3

Ön tudta ezt?

A szalmabálákat a tárolóból az erőműbe vezető szállítószalagra juttató darurendszer egyes elemei 21 méter fesztávolságúak, vagyis ha felállítanánk őket, akkor egy lakótelepi panelház hetedik emeletéig érnének fel.

Sajtóközlemények

Sikerrel zárta a szalmaévet a Pannonpower

2015-07-27

A folyamatos energiatermeléshez megfelelő mennyiségű lágyszárú biomasszát szerzett be a pécsi erőmű a 2014-15-ös szalmaévben, holott az időjárás nem kedvezett a lágyszárú biomasszának. A tüzelőanyagért kifizetett összesen mintegy 3,3 milliárd forint a régió gazdálkodóinak bevételét növelte.

Tovább

Mától fűthetünk az olcsó vasasi szénnel

2015-03-23

Megkezdődött a kitermelt szén értékesítése a Pannon Hőerőmű Zrt. tulajdonában lévő Pécs-Vasas-i bányában. A tavaly év végén újranyitott külszíni fejtésből öt év alatt évente 15 ezer tonnányi szenet bányásznak ki, amelyet elsősorban lakossági célra értékesítenek.

Tovább

Összefogás a katasztrófavédelem és a Pannonpower között

2015-02-09

Együttműködési megállapodást írt alá a Pannon Hőerőmű Zrt. és a Baranyai Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A két szervezet a jövőben közös gyakorlatokat és továbbképzéseket szervez, valamint összehangoltan dolgozik a pécsi erőmű még biztonságosabb üzemeltetése érdekében.

Tovább

Befejeződött a Tüskésrét tájrendezése

2014-10-16

Befejeződött a Tüskésrét utolsó zagykazettáinak tájrendezése, ezzel teljessé vált a pécsi erőmű egykori melléktermékeinek lerakására kijelölt, központi fekvésű terület rekultivációja. A tájrendezés során kialakított füves, ligetes 51 hektáros terület – a rekultiváció eredményeként és az erőmű közelsége miatt – kiválóan alkalmas lehet ipari célú hasznosításra. 

Tovább

Csökkenő zsúfoltság a pécsi erőmű környékén

2014-03-18

Jelentősen lecsökkent a kamionok várakozás ideje és torlódása a pécsi erőművet övező utcákban, miután felgyorsult a biomassza-beszállító kamionok fogadása a Pannonpowernél. A mintegy 90 millió forintos beruházás keretében az aprítéktér bővítése mellett egy rendszerirányítási és egy ezt megalapozó informatikai fejlesztés is megvalósult az elmúlt hónapokban.  Ennek eredményeként hatékonyabbá vált a tüzelőanyag fogadása.

Tovább

Karácsonyfákból az otthon melege

2014-01-27

A Pannonpower a korábbi évek gyakorlatát követve idén is felhasználja energetikai célra a városszerte kidobott karácsonyfákat. Az ünnep díszei így több mint harmincezer otthon melegéhez járulnak hozzá, ráadásul energetikai felhasználásuk a városnak is jelentős könnyebbséget jelent.

Tovább

Ütemezetten halad a Tüskésrét rekultivációja

2013-11-27

Meghaladta a 40%-os készültségi fokot a Tüskésrét utolsó 51 hektáros területének rekultivációja. Az egykori széntüzelésű erőmű salakját és pernyéjét fedő talajtakaró megvastagításával egy zagykazettán már végeztek, a további négy zagykazettán pedig folyamatosak a munkálatok. A tájrendezés előrehaladottsága már most elérte az idei évre tervezett mértéket, és az időjárás függvényében a rekultiváció a következő hetekben is folytatódhat.

Tovább

A pécsi lett Európa legnagyobb, teljesen zöld és áramot is termelő távhője

2013-11-07

A Dalkia Energia csoport 24 milliárd forintos erőművi fejlesztéséből Pécs és környéke is profitál: a régióban 170 állandó munkahely jön létre, miközben 4 milliárd forint marad a tüzelőanyagot biztosító helyi gazdáknál

Tovább

Előző
1 2 3 4