Kidobott karácsonyfákból biomassza

A korábbi évekhez hasonlóan – a Pannon Hőerőmű Zrt.-nek köszönhetően – Pécsen a kidobott karácsonyfák…

Hírek

Mától fűthetünk az olcsó vasasi szénnel

2015.03.23

Megkezdődött a kitermelt szén értékesítése a Pannon Hőerőmű Zrt. tulajdonában lévő Pécs-Vasas-i bányában. A tavaly év végén újranyitott külszíni fejtésből öt év alatt évente 15 ezer tonnányi szenet bányásznak ki, amelyet elsősorban lakossági célra értékesítenek.

A Pannonpower futói 2015-ben is részt vettek a Pécs-Harkány futóversenyen

2015.03.10

Idén március 8-án rendezték meg a 31. Pécs-Harkány országúti futóversenyt, amelyen – mondhatni már hagyományosan – a Pannonpower pécsi erőművének amatőr futó kollégái is részt vettek.

Lakossági látogatóközpontot létesített a Pannonpower pécsi biomassza erőművében

2015.03.04

Igazi 21. századi információs élményt nyújtó lakossági ismeretterjesztő központot hozott létre a Veolia Energia Magyarország csoporthoz tartozó Pannonpower Pécsett a biomassza tüzelésű erőmű területén. A helyi vállalkozók bevonásával épült, közel 150 négyzetméteres komplexum a legmodernebb eszközök mellett interaktív játékelemeket alkalmaz, így mutatja be a pécsi erőmű fejlődésének történetét, tüzelőanyagát és világszínvonalú, biomasszát felhasználó technológiáját a nagyközönség számára. A központ a laikus érdeklődők mellett külön az egyes korcsoportok számára összeállított programokkal várja az általános és középiskolás csoportokat, illetve a felsőfokú oktatásban résztvevőket.

Magyar siker a karikatúra-pályázaton

2015.02.25

Több tucatnyi hazai és nemzetközi pályázat közül egy magyar rajzoló, Bacsa Gergely nyerte meg a Pannonpower karikatúra-pályázatának fődíját. A legjobb biomassza-karikatúráért százezer forint jutalom is járt, de a további díjazottak sem távoztak üres kézzel.

Összefogás a katasztrófavédelem és a Pannonpower között

2015.02.09

Együttműködési megállapodást írt alá a Pannon Hőerőmű Zrt. és a Baranyai Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A két szervezet a jövőben közös gyakorlatokat és továbbképzéseket szervez, valamint összehangoltan dolgozik a pécsi erőmű még biztonságosabb üzemeltetése érdekében.

Karácsonyfákból az otthon melege

2015.01.28

A Pannonpower a korábbi évek gyakorlatát követve idén is felhasználja energetikai célra a városszerte kidobott karácsonyfákat. Az ünnep díszei így több mint harmincezer otthon megújuló alapon előállított melegéhez járulnak hozzá, ráadásul energetikai felhasználásuk a városnak is jelentős könnyebbséget jelent.

Újraindult a szénbányászat Pécs-Vasason

2014.12.04

Újraindult a szénbányászat a Pécstől északra fekvő vasasi szénbányában, miután a bányavállalkozó Pannon Hőerőmű Zrt. megszerezte valamennyi szükséges hatósági engedélyt a termelés újraindításához. A mintegy 3 millió tonna ásványvagyont rejtő bányaterületen évi 15 ezer tonna szenet termelnek majd külfejtéses technológiával. A bánya újranyitása munkahelyeket teremt a környéken, és olcsó tüzelőanyaghoz juttatja a helyi lakosságot.

Hajnóczys zenészek nyerték a Zöld Energia Vetélkedőt

2014.12.03

A Hajnóczy József Kollégium Zenészek nevű csapata nyerte a harmadik Pannonpower Zöld Energia Vetélkedőt. A művészeti szakközépiskolában tanuló trió mindössze egyetlen ponttal előzte meg legfőbb riválisát.