Kidobott karácsonyfákból biomassza

A korábbi évekhez hasonlóan – a Pannon Hőerőmű Zrt.-nek köszönhetően – Pécsen a kidobott karácsonyfák…

Emissziós értékek:
por koncentráció

Határérték: 20 mg/Nm3

fásszárú biomassza-tüzelésű kazán:

6.0 mg/Nm3

lágyszárú biomassza-tüzelésű kazán:

0.0 mg/Nm3

Ön tudta ezt?

A szalmabálákat a tárolóból az erőműbe vezető szállítószalagra juttató darurendszer egyes elemei 21 méter fesztávolságúak, vagyis ha felállítanánk őket, akkor egy lakótelepi panelház hetedik emeletéig érnének fel.

Hírek

Mától fűthetünk az olcsó vasasi szénnel

2015.03.23

Megkezdődött a kitermelt szén értékesítése a Pannon Hőerőmű Zrt. tulajdonában lévő Pécs-Vasas-i bányában. A tavaly év végén újranyitott külszíni fejtésből öt év alatt évente 15 ezer tonnányi szenet bányásznak ki, amelyet elsősorban lakossági célra értékesítenek.

A Pannonpower futói 2015-ben is részt vettek a Pécs-Harkány futóversenyen

2015.03.10

Idén március 8-án rendezték meg a 31. Pécs-Harkány országúti futóversenyt, amelyen – mondhatni már hagyományosan – a Pannonpower pécsi erőművének amatőr futó kollégái is részt vettek.

Lakossági látogatóközpontot létesített a Pannonpower pécsi biomassza erőművében

2015.03.04

Igazi 21. századi információs élményt nyújtó lakossági ismeretterjesztő központot hozott létre a Veolia Energia Magyarország csoporthoz tartozó Pannonpower Pécsett a biomassza tüzelésű erőmű területén. A helyi vállalkozók bevonásával épült, közel 150 négyzetméteres komplexum a legmodernebb eszközök mellett interaktív játékelemeket alkalmaz, így mutatja be a pécsi erőmű fejlődésének történetét, tüzelőanyagát és világszínvonalú, biomasszát felhasználó technológiáját a nagyközönség számára. A központ a laikus érdeklődők mellett külön az egyes korcsoportok számára összeállított programokkal várja az általános és középiskolás csoportokat, illetve a felsőfokú oktatásban résztvevőket.

Magyar siker a karikatúra-pályázaton

2015.02.25

Több tucatnyi hazai és nemzetközi pályázat közül egy magyar rajzoló, Bacsa Gergely nyerte meg a Pannonpower karikatúra-pályázatának fődíját. A legjobb biomassza-karikatúráért százezer forint jutalom is járt, de a további díjazottak sem távoztak üres kézzel.

Összefogás a katasztrófavédelem és a Pannonpower között

2015.02.09

Együttműködési megállapodást írt alá a Pannon Hőerőmű Zrt. és a Baranyai Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A két szervezet a jövőben közös gyakorlatokat és továbbképzéseket szervez, valamint összehangoltan dolgozik a pécsi erőmű még biztonságosabb üzemeltetése érdekében.

Karácsonyfákból az otthon melege

2015.01.28

A Pannonpower a korábbi évek gyakorlatát követve idén is felhasználja energetikai célra a városszerte kidobott karácsonyfákat. Az ünnep díszei így több mint harmincezer otthon megújuló alapon előállított melegéhez járulnak hozzá, ráadásul energetikai felhasználásuk a városnak is jelentős könnyebbséget jelent.

Újraindult a szénbányászat Pécs-Vasason

2014.12.04

Újraindult a szénbányászat a Pécstől északra fekvő vasasi szénbányában, miután a bányavállalkozó Pannon Hőerőmű Zrt. megszerezte valamennyi szükséges hatósági engedélyt a termelés újraindításához. A mintegy 3 millió tonna ásványvagyont rejtő bányaterületen évi 15 ezer tonna szenet termelnek majd külfejtéses technológiával. A bánya újranyitása munkahelyeket teremt a környéken, és olcsó tüzelőanyaghoz juttatja a helyi lakosságot.

Hajnóczys zenészek nyerték a Zöld Energia Vetélkedőt

2014.12.03

A Hajnóczy József Kollégium Zenészek nevű csapata nyerte a harmadik Pannonpower Zöld Energia Vetélkedőt. A művészeti szakközépiskolában tanuló trió mindössze egyetlen ponttal előzte meg legfőbb riválisát.