Kidobott karácsonyfákból biomassza

A korábbi évekhez hasonlóan – a Pannon Hőerőmű Zrt.-nek köszönhetően – Pécsen a kidobott karácsonyfák…

Emissziós értékek:
por koncentráció

Határérték: 20 mg/Nm3

fásszárú biomassza-tüzelésű kazán:

7.0 mg/Nm3

lágyszárú biomassza-tüzelésű kazán:

6.0 mg/Nm3

Ön tudta ezt?

Magyarország 2020-ra 14,65%-ra, a jelenlegi aránynak csaknem a háromszorosára akarja emelni a megújuló energiaforrások részarányát, de még így is 7%-kal marad el az EU vállalásától.

Hírek

Menhelyi állatoknak is segít a Pannonpower

2013.04.02

A húsvéti ünnepek után bezárt az Árkádban működő Szalmapajta Játszóház. A bontás után a felhasznált szalmabálák egy része a lehető legjobb helyre kerül: a Misina egyesület menhelyén a gazdátlan háziállatok mindennapjait teszi kényelmesebbé.

Légy te is erőműmenedzser!

2013.03.12

Elindult a Pannonpower Energopoly nevű stratégiai játéka, ahol bárki kipróbálhatja, milyen lehet egy erőmű igazgatójának lenni.

Szalmavirág a hölgyeknek!

2013.03.08

Nőnap alakalmából stílszerűen szalmavirágokkal kedveskedett a Pannonpower a Pécsi Nemzeti Színház hölgyvendégeinek.

Szalmapajta az Árkádban

2013.03.04

Negyedszer nyitott szalmás játszóházat a helyi óvodásoknak-kisiskolásoknak a Pannonpower. A helyszín ezúttal Pécs legforgalmasabb bevásárlóközpontja, az Árkád.

Pannonpower a Pécs-Harkány futóversenyen

2013.03.03

Alig több mint két óra alatt, a céges váltók mezőnyének első felében teljesítette a Pécs-Harkány országúti futóverseny távját a Pannonpower csapata.

Fellobbant a szalmaláng az új pécsi erőműben

2012.12.27

Újabb jelentős és látványos állomásán van túl a PANNONPOWER új biomassza-tüzelésű kazánjának beüzemelése: a napokban már szalmabálákkal táplálták a kazánban égő tüzet. Ezzel egy sikeres próbán jutott túl az új pécsi erőmű egyik legbonyolultabb eszközcsoportja, a bálázott lágyszárú mezőgazdasági melléktermékeket a kazánig juttató automata logisztikai rendszer. A beüzemelés ezekben a napokban is tart annak érdekében, hogy az egyes részek sikeres próbáját és azok finomhangolását követően a próbaüzem a lehető legrövidebb időn belül megkezdődhessen.

Kellemes ünnepeket!

2012.12.23

Boldog, szeretetteli karácsonyt és sikerekben gazdag, eredményes új esztendőt kíván mindenkinek a PANNONPOWER!

A Szent Mórban tudják a legtöbbet a zöld energiáról

2012.12.15

Péntek délután a Szivárvány Gyermekházban találkozott a PANNONPOWER és a PÉTÁV Zöld Energia Vetélkedő legjobb öt csapata, hogy eldöntsék, ki tudja a legtöbbet a megújuló energiaforrások felhasználásáról. A győztes végül a Szent Mór Iskolaközpont diákjaiból verbuválódott csapat lett.