Kidobott karácsonyfákból biomassza

A korábbi évekhez hasonlóan – a Pannon Hőerőmű Zrt.-nek köszönhetően – Pécsen a kidobott karácsonyfák…

Emissziós értékek:
NOx koncentráció

Határérték: 250 mg/Nm3

fásszárú biomassza-tüzelésű kazán:

0.0 mg/Nm3

lágyszárú biomassza-tüzelésű kazán:

26.0 mg/Nm3

Ön tudta ezt?

A szalmabálákat a tárolóból az erőműbe vezető szállítószalagra juttató darurendszer egyes elemei 21 méter fesztávolságúak, vagyis ha felállítanánk őket, akkor egy lakótelepi panelház hetedik emeletéig érnének fel.

Hírek

Szalmaszobrok Pécs belvárosában

2012.06.06

Látványos kultúrcsemegét ígér a hétvége Pécsett: rendhagyó helyszínen, a belvárosban készítenek ugyanis szalmából szobrokat a hétvégén. Egy csapatnyi lelkes mű-vész több ember nagyságú szalmaszobrot alkot meg a Zsolnay Negyed szívében. Igazi kuriózum, hogy nemcsak a végeredményt, hanem a szalmaalkotások készítésének folyamatát is nyomon követheti a közönség.

Gyermeknap a PANNONPOWER támogatásával

2012.06.01

Több száz kisgyermek ismerkedett meg a biomassza-tüzelőanyag mozgatásának rejtelmeivel – kicsiben. 

Átalakul az erőmű főbejárata

2012.05.29

Átépítik a PANNONPOWER Edison utcai főbejáratát a következő hetekben. A munkálatok miatt módosul az erőmű környéki parkolási rend és változik a buszközlekedés is. A munkálatok 2012. május 30-án kezdődnek és várhatóan július közepén fejeződnek be.

Szalmás attrakciók a POSZT-on

2012.05.23

Június 7. és 16. között immár tizenkettedik alkalommal ad otthont Pécs az Országos Színházi Találkozónak. Ez a teátrumi szakma egyik legnívósabb hazai seregszemléje, amelynek versenyprogramjában tucatnyinál is több előadás szerepel a magyarországi és határon túli színházak kiemelkedő produkciói közül. Emellett számos különféle OFF-program színesíti a kínálatot, nem csak színpadon, hanem szerte a városban. Ezek sorába illeszkednek a PANNONPOWER Holding Zrt. legújabb szalmás attrakciói, amelyek felidézik a tavalyi év legsikeresebb produkcióit.

MET-konferencia az erőművek fejlesztéséről

2012.04.18

Erőművekre pedig szükség van – ez volt a mottója a Magyar Energetikai Társaság legutóbbi Erőmű-fórumának, amit a napokban szerveztek Balatonalmádiban.

Idén először adtak vért kollégáink

2012.03.30

A PANNONPOWER Holding Zrt. a Magyar Vöröskereszttel együttműködve rendszeresen szervez véradást a dolgozói számára. Legutóbb március közepén települtek ki a civil szervezet munkatársai a pécsi erőműbe.

A Pannon Hőerőmű Zrt. ajánlati felhívása

2012.03.23

A Pannon Hőerőmű Zrt. két ajánlati felhívást tett közzé.

Marketingvezetők látogatása az erőműben

2012.03.21

A működő fatüzelésű erőmű mellett az épülő szalmatüzelésű blokkot is megtekintették a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Marketing Klubjának tagjai a PANNONPOWER társaságcsoportnál tartott kihelyezett ülésükön.