Kidobott karácsonyfákból biomassza

A korábbi évekhez hasonlóan – a Pannon Hőerőmű Zrt.-nek köszönhetően – Pécsen a kidobott karácsonyfák…

Emissziós értékek:
SO2 koncentráció

Határérték: 200 mg/Nm3

fásszárú biomassza-tüzelésű kazán:

0.0 mg/Nm3

lágyszárú biomassza-tüzelésű kazán:

35.0 mg/Nm3

Ön tudta ezt?

A szalmabálákat a tárolóból az erőműbe vezető szállítószalagra juttató darurendszer egyes elemei 21 méter fesztávolságúak, vagyis ha felállítanánk őket, akkor egy lakótelepi panelház hetedik emeletéig érnének fel.

Hírek

Különdíjat kapott Pécs

2014.06.30

Pécs városa különdíjat nyert „100% megújuló energia alapú távhő” címen. 12 európai ország több mint tízezer önkormányzata és régiója képviseltette magát a Megújuló Energiaforrások Bajnoksága (RES Champions League) ötödik évadjában, ami egy települések közötti európai uniós verseny, ahol az önkormányzatok a megújuló energiafelhasználás pályáján versengenek egymással.

Pécsett járt a Bioenergetikai Szövetség elnöke

2014.06.30

A pécsi erőműbe látogatott Heinz Kopetz, a Nemzetközi Bionergetikai Szövetség (WBA) elnöke. Az öt kontinensen több mint félszáz, megújuló alapú energiatermeléssel foglalkozó vállalatot, állami intézményt és tudományos műhelyt összefogó nemzetközi szervezet vezetője elégedett volt a baranyai megyeszékhelyen szerezett tapasztalataival.
 

Sakk-sikerek

2014.06.02

Kollégáink a hagyományokat folytatva idén is szép eredményeket értek el az iparági sakkbajnokságon.

Francia mérnökhallgatók látogattak az erőműbe

2014.05.27

A diploma megszerzését követő szakképzésen résztvevő francia mérnökhallgatók jártak tanulmányúton a pécsi erőműben. A Pannonpower anyavállalatának szakmai képzésén részt vevő hallgatók egyhetes magyarországi programjuk egyik állomásaként tekintették meg a teljes egészében megújuló energiát előállító erőművet.

Biomassza-játékok a városi gyereknapon

2014.05.26

Május utolsó vasárnapja hagyományosan a gyermekek ünnepe, amelyet más városokhoz hasonlóan Pécsett is egész napos szórakoztató programsorozattal ünnepeltek. A rendezvényről természetesen a Pannonpower sem hiányzott.

Nyugdíjas kollégáink tettek látogatást az erőműben

2014.05.12

Nyugdíjas kollégáinkat hívtuk meg, hogy egykori, még aktív munkatársaik szakmai kalauzolásával megismerjék a távozásuk óta megváltozott erőművet, amely immár – a faapríték-tüzelésű és bálázható lágyszárú biomassza-tüzelésű blokkoknak köszönhetően – 100%-ig zöld energiával látja el Pécset. 

Energia szimpózium Pécsett

2014.04.08

Regionális konferenciát rendeztek a pécsi Corso Hotelben a helyi szintű megújulóenergia-felhasználás lehetőségeiről. Az egész napos szakmai programsorozat nyitóelőadásában a Pannonpower biomassza-tüzelésű erőművét ismerhette meg a közönség.

Európa legjobbja a Dalkia pécsi szalmatüzelésű erőműve

2014.04.04

A kapcsolt energiatermelés európai szakmai szervezete, a COGEN Europe a piacfejlesztés kategóriában a legjobbnak ítélte a Dalkia Energia csoport tavaly Pécsett átadott szalmatüzelésű erőművét.