Kidobott karácsonyfákból biomassza

A korábbi évekhez hasonlóan – a Pannon Hőerőmű Zrt.-nek köszönhetően – Pécsen a kidobott karácsonyfák…

Emissziós értékek:
NOx koncentráció

Határérték: 250 mg/Nm3

fásszárú biomassza-tüzelésű kazán:

86.0 mg/Nm3

lágyszárú biomassza-tüzelésű kazán:

26.0 mg/Nm3

Ön tudta ezt?

Magyarország 2020-ra 14,65%-ra, a jelenlegi aránynak csaknem a háromszorosára akarja emelni a megújuló energiaforrások részarányát, de még így is 7%-kal marad el az EU vállalásától.

Hírek

Példaértékű a pécsi biomassza-modell

2014.02.19

Magyarországon és a Dalkia nemzetközi hálózatában egyaránt mintaértékű a pécsi biomassza-tüzelésű erőmű – hangzott el azon Dalkia biomassza-szakértőinek szervezett kétnapos szakmai tanácskozáson, amelyen 13 ország több mint 50 szakembere vett részt. A biomassza-felhasználás legjobb gyakorlatának összegzésére hivatott tanácskozás résztvevői egyetértettek abban, hogy a megújuló energiaforrás felhasználásán nyugvó pécsi modell más területeken – akár kisebb méretben is reprodukálható. 

Karácsonyfákból az otthon melege

2014.01.27

A Pannonpower a korábbi évek gyakorlatát követve idén is felhasználja energetikai célra a városszerte kidobott karácsonyfákat. Az ünnep díszei így több mint harmincezer otthon melegéhez járulnak hozzá, ráadásul energetikai felhasználásuk a városnak is jelentős könnyebbséget jelent.

Nyugdíjasainkat köszöntöttük

2013.12.18

Több mint száz egykori munkatársát látta vendégül a Pannonpower pécsi erőműve a napokban.

Hajnóczys csapat nyert a zöld energia vetélkedőn

2013.12.18

A Hajnóczy József Kollégium diákjainak sikerével fejeződött be szerdán a Pannonpower és a PÉTÁV második zöld energia vetélkedője. A megújuló alapú energiatermelést a középpontba helyező, több hónapos megmérettetésen kéttucatnyi csapat közül bizonyultak a legjobbnak.

Ütemezetten halad a Tüskésrét rekultivációja

2013.11.27

Meghaladta a 40%-os készültségi fokot a Tüskésrét utolsó 51 hektáros területének rekultivációja. Az egykori széntüzelésű erőmű salakját és pernyéjét fedő talajtakaró megvastagításával egy zagykazettán már végeztek, a további négy zagykazettán pedig folyamatosak a munkálatok. A tájrendezés előrehaladottsága már most elérte az idei évre tervezett mértéket, és az időjárás függvényében a rekultiváció a következő hetekben is folytatódhat.

Díjátadó az erőműben

2013.11.22

Átvették nyereményeiket a Pannonpower által az Árkádban megrendezett szalmaszobor-kiállítás képbeküldős játékának nyertesei. A három szerencsés összesen 100 ezer forintnyi vásárlási utalványnak örülhetett.

Erőműlátogatáson a középiskolások

2013.11.14

A zöld energia vetélkedő legjobb tíz csapatának tagjai látogatást tettek a Pannonpower pécsi erőművében. A bejáráson a megújuló energiatermelés folyamatát ismerhették meg a csapatok.

A pécsi lett Európa legnagyobb, teljesen zöld és áramot is termelő távhője

2013.11.07

A Dalkia Energia csoport 24 milliárd forintos erőművi fejlesztéséből Pécs és környéke is profitál: a régióban 170 állandó munkahely jön létre, miközben 4 milliárd forint marad a tüzelőanyagot biztosító helyi gazdáknál