Kidobott karácsonyfákból biomassza

A korábbi évekhez hasonlóan – a Pannon Hőerőmű Zrt.-nek köszönhetően – Pécsen a kidobott karácsonyfák…

Hírek

Nagydíjas a Pannonpower a Gazdanapokon

2014.08.08

Elnyerte a vásárt szervező Baranya Megyei Vállalkozói Központ Nagydíját a Pannonpower az idei Szentlőrinci Gazdanapokon. A Dél-Dunántúl legnagyobb mezőgazdasági vásárát péntektől vasárnapig rendezik meg, a Pannonpower szeretettel vár minden érdeklődőt.

Túl a kétharmadán a Tüskésrét rekultivációjának utolsó üteme

2014.07.03

Meghaladta az 70%-os készültségi fokot a Tüskésrét utolsó 51 hektáros területének rekultivációja. A tájrendezés megkezdése óta eltelt mintegy egy évben több mint 65 ezer órányi munkával megközelítőleg 370 ezer köbméter földet szállítottak az erőmű egykori melléktermékét tartalmazó kazetták lefedésére. A munkálatok a tervezettnek megfelelő ütemben zajlanak, és – bár a befejezés határideje ez év vége – akár már nyár végére befejeződhetnek.

Különdíjat kapott Pécs

2014.06.30

Pécs városa különdíjat nyert „100% megújuló energia alapú távhő” címen. 12 európai ország több mint tízezer önkormányzata és régiója képviseltette magát a Megújuló Energiaforrások Bajnoksága (RES Champions League) ötödik évadjában, ami egy települések közötti európai uniós verseny, ahol az önkormányzatok a megújuló energiafelhasználás pályáján versengenek egymással.

Pécsett járt a Bioenergetikai Szövetség elnöke

2014.06.30

A pécsi erőműbe látogatott Heinz Kopetz, a Nemzetközi Bionergetikai Szövetség (WBA) elnöke. Az öt kontinensen több mint félszáz, megújuló alapú energiatermeléssel foglalkozó vállalatot, állami intézményt és tudományos műhelyt összefogó nemzetközi szervezet vezetője elégedett volt a baranyai megyeszékhelyen szerezett tapasztalataival.
 

Sakk-sikerek

2014.06.02

Kollégáink a hagyományokat folytatva idén is szép eredményeket értek el az iparági sakkbajnokságon.

Francia mérnökhallgatók látogattak az erőműbe

2014.05.27

A diploma megszerzését követő szakképzésen résztvevő francia mérnökhallgatók jártak tanulmányúton a pécsi erőműben. A Pannonpower anyavállalatának szakmai képzésén részt vevő hallgatók egyhetes magyarországi programjuk egyik állomásaként tekintették meg a teljes egészében megújuló energiát előállító erőművet.

Biomassza-játékok a városi gyereknapon

2014.05.26

Május utolsó vasárnapja hagyományosan a gyermekek ünnepe, amelyet más városokhoz hasonlóan Pécsett is egész napos szórakoztató programsorozattal ünnepeltek. A rendezvényről természetesen a Pannonpower sem hiányzott.

Nyugdíjas kollégáink tettek látogatást az erőműben

2014.05.12

Nyugdíjas kollégáinkat hívtuk meg, hogy egykori, még aktív munkatársaik szakmai kalauzolásával megismerjék a távozásuk óta megváltozott erőművet, amely immár – a faapríték-tüzelésű és bálázható lágyszárú biomassza-tüzelésű blokkoknak köszönhetően – 100%-ig zöld energiával látja el Pécset.