Kidobott karácsonyfákból biomassza

A korábbi évekhez hasonlóan – a Pannon Hőerőmű Zrt.-nek köszönhetően – Pécsen a kidobott karácsonyfák…

Hírek

Hajnóczys zenészek nyerték a Zöld Energia Vetélkedőt

2014.12.03

A Hajnóczy József Kollégium Zenészek nevű csapata nyerte a harmadik Pannonpower Zöld Energia Vetélkedőt. A művészeti szakközépiskolában tanuló trió mindössze egyetlen ponttal előzte meg legfőbb riválisát.

40 órás tűzoltó alaptanfolyam a Pécsi Hőerőműben

2014.12.02

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 40 órás tűzoltó alaptanfolyamot szervezett a Pannonpower 26 dolgozója részére. Az öt héten át tartó képzés zárásaként december 3-án került sor a tanfolyamot lezáró vizsgára.

Karikatúra pályázat a biomasszáról!

2014.11.24

Sokan érdeklődve kapjuk fel a fejünket, amikor a zöld energiáról, a megújuló energiaforrásokról hallunk. Talán van ismeretünk a szél vagy a víz által termelt villamos energiáról, de minden bizonnyal tanácstalanul állunk a biomassza fogalmát hallva. A Pannonpower weboldalán magyar, angol és francia nyelven sok hasznos információt találsz erről a témáról. Ugye, hogy érdekes? Véleményed is van dologról? Akkor nincs más feladatod, mint, hogy rajzolj erről a témáról. Természetesen karikatúrát. Hiszen egy kreatív karikaturistának mindenről van véleménye.

Középiskolások az erőműben

2014.11.06

A Zöld Energia Vetélkedő legjobb csapatainak több mint kéttucat diákja vett részt üzemlátogatáson a Pannonpower pécsi erőművében. A tanulmányi kirándulással felérő program célja a biomassza-alapú villamosenergia-termelés megismerése volt.

Befejeződött a Tüskésrét tájrendezése

2014.10.16

Befejeződött a Tüskésrét utolsó zagykazettáinak tájrendezése, ezzel teljessé vált a pécsi erőmű egykori melléktermékeinek lerakására kijelölt, központi fekvésű terület rekultivációja. A tájrendezés során kialakított füves, ligetes 51 hektáros terület – a rekultiváció eredményeként és az erőmű közelsége miatt – kiválóan alkalmas lehet ipari célú hasznosításra. 

Távhő-vezetők látogattak az erőműbe

2014.10.08

Pécsi ülésüket követően látogatást tettek a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége műszaki bizottságának tagjai a Pannonpower biomassza-tüzelésű erőművében. 

Bányászelődökre emlékeztünk

2014.09.06

Szeptember első ​vasárnapja hagyományosan bányásznap Magyarországon. Pécsett és környékén is az egykori bányászokra emlékeztek, a rendezvényeken a bányatársaság jogutódjaként a Pannon Hőerőmű Zrt. képviselői is jelen voltak.

Emlékfal avató Széchenyi-aknán

2014.09.06

A Pécsi Bányásztörténeti Alapítvány kezdeményezésére emlékfalat avattak a pécsbányai Gróf Széchenyi István akna egykori épületeinél. A fal megvalósulásához a Pannonpower is hozzájárult.