Kidobott karácsonyfákból biomassza

A korábbi évekhez hasonlóan – a Pannon Hőerőmű Zrt.-nek köszönhetően – Pécsen a kidobott karácsonyfák…

Hírek

Kosárünnep zöld energiával

2013.06.04

Idényzáró utánpótlás tornát tartottak a PVSK férfi és női szakosztályai a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban. A több száz gyerek és szülő mellett a pécsi kosárlabda számos egykori és jelenlegi klasszisát felvonultató eseményhez a Pannonpower zöld energiája adta a lendületet. 

Biomassza-homokozó a Gyermeknapon

2013.05.26

Népszerűnek bizonyult a Pannonpower ingyenes biomassza-homokozója az Expo Centerben tartott városi gyermeknapi rendezvényen.

 

Befejeződött a Budafai meddőhányó tájrendezésének első üteme

2013.05.24

Lezajlott a műszaki átadás, ezzel a napokban befejeződött a Budafai meddőhányó tájrendezésének első üteme. A Komló és Pécs-Vasas közötti, mintegy 53 hektáros terület nagyjából egyharmadának rekultivációját évekkel a kötelezően előírt határidő előtt végezte el a Pannon Hőerőmű Zrt. Már csak egy kisebb, alig néhány hektáros rész tájrendezése van vissza, amely akkor fejeződhet be, ha az egykori depónia államra eső kétharmad részének rekultivációja is elkészül. 

Jó ütemben halad a Budafai meddőhányó tájrendezése

2013.05.08

Megkezdődött a hatóságok által előírt, 35 centiméter vastag takaróréteg kialakítása a Budafai meddőhányón. A Pécs-Vasas és Komló között elterülő egykori depónián már befejeződött a megtelepedett – ám nem őshonos - növényzet kivágása és a tereprendezés is. A Pannon Hőerőmű Zrt. területén – az ott kialakított földdepó kivételével - néhány héten belül befejeződhet a tájrendezés.

Pécsi diákok a Tüskésréten

2013.04.26

Csaknem 200 pécsi általános iskolás diák járta be a Tüskésrétet a közelmúltban. A pécsi erőmű egykori zagyterén a már tájrendezett és a rekultiváció előtt álló zagykazettákat egyaránt megtekintették a látogatók, akiknek terepmunka keretében játékos feladatokat is meg kellett oldaniuk.

„Hazai” győzelem a Pannonpower Zöld Energia Nagydíjon

2013.04.10

Somogyi Zoltán, a Pannonpower munkatársa nyerte meg saját korosztályában a Pannonpower Zöld Energia Nagydíjat.

Megkezdődött a budafai meddőhányó tájrendezése

2013.04.04

A megtelepedett – ám nem őshonos  növényzet kivágásával a napokban megkezdődött a budafai meddőhányó tájrendezése. A Komló és Pécs-Vasas közötti, mintegy 53 hektáros terület nagyjából egyharmadának rekultivációját végzi el a Pannon Hőerőmű Zrt, amely a tervek szerint négy hónapon belül fejezi be a földtakaró kialakításával és növényesítéssel járó munkálatokat. A fennmaradó rész tájrendezésének kötelezettsége a Bányavagyon-hasznosító Nonprofit Kft.-t terheli.

Újabb mérföldkő a zöld energia felé vezető úton

2013.04.03

Csatlakoztatta a Pannonpower a pécsi távfűtési hálózatra az új, lágyszárú biomassza-tüzelésű egységet, így – egyelőre időszakosan - teljes egészében megújuló forrásból származó, vagyis zöld energia adja a meleget Pécs valamennyi távfűtött lakásában és közintézményében. Hamarosan indulhat a blokk próbaüzeme, melynek sikeres befejezését követően hamarosan Pécs lesz az első hazai nagyváros, amelynek hőellátását helyben beszerzett tüzelőanyaggal, a fosszilis földgáztól független forrásból, egyben fenntartható módon fogják biztosítani.