Kidobott karácsonyfákból biomassza

A korábbi évekhez hasonlóan – a Pannon Hőerőmű Zrt.-nek köszönhetően – Pécsen a kidobott karácsonyfák…

Emissziós értékek:
por koncentráció

Határérték: 20 mg/Nm3

fásszárú biomassza-tüzelésű kazán:

0.0 mg/Nm3

lágyszárú biomassza-tüzelésű kazán:

1.0 mg/Nm3

Ön tudta ezt?

Mintegy 160 tonna acélt és betonvasat építettek be a szalmatüzelésű kazán alapjába és tartószerkezeteibe, és nagyjából ugyanennyire volt szükség a bálatárolóhoz is. Ez a mennyiség megközelítőleg 90 családi ház felhúzásához lenne elegendő.

Hírek

Vissza a hírekhez

Adventkor is vár mindenkit a szalmapajta

2011.11.30

A nagy sikerre való tekintettel a december 18-i aranyvasárnapig meghosszabbította nyitva tartását a belvárosi játszóház.

Óriási népszerűségnek örvend a szalmapajta, ahol a megnyitás óta eltelt másfél hónapban a látogatók száma meghaladta a kétezer főt. Ennek majdnem kétharmada, 1200 gyerek érkezett egyénileg, vagyis pontosabban szülő, gondviselő kíséretében, hiszen a játékokat csak felügyelet mellett lehet használni. Rajtuk kívül Pécsnek és környékének kéttucatnál is több iskolájából és óvodájából összesen 41 csoport érkezett a kiscsoportosoktól egészen az első és második osztályosokig. Az ő összlétszámuk is meghaladta a kilencszáz főt. Előfordult, hogy egy napon három egymást követő gyerekcsoport is megfordult a szalmapajtában.
Mostantól azoknak sem kell aggódniuk, akik eddig lemaradtak, vagy esetleg szívesen visszamennének játszani még egyet. A napokban a játszóház berendezése egy teljes körű felújításon esik át, ennek során kicserélik az elhasználódott bálákat és kijavítják a mindennapos használat közben a játékokban keletkezett sérüléseket.
December 1-től módosított nyitva tartással (az eddigi vasárnapi szünnap helyett a játszóház hétfőn nem fogad látogatókat) és különleges, karácsonyváró programkínálattal invitál betérésre mindenkit a játszóház. A már megszokott kézműves foglalkozások menetrendje kissé átalakul: hétköznap helyett ezentúl hétvégén, szombat és vasárnap is lesz valamilyen program. Ezek mindkét nap délelőtt tízkor és délután kettőkor kezdődnek majd, s főként karácsonyi díszeket, játékokat fabrikálhatnak a kicsik maguknak, hozzáértő óvónők és mesterek közreműködésével.
A játszóház és a programokon való részvétel változatlanul ingyenes. Egyénileg nyitvatartási időben bárki beugorhat hosszabb-rövidebb időre. Van lehetőség csoportok fogadására is, de ez esetben kérjük, jelentkezzen be előre a 72/512-370-es telefonszámon, hogy elkerüljük a nagyobb tömegek összetorlódását.

PANNONPOWER szalma játékpajta
Pécs, Kazinczy út 2.
Nyitva tartás: Keddtől vasárnapig, 10-18 óráig
Foglalkozások: Szombaton és vasárnap 10 és 14 órai kezdettel
Belépődíj: nincs
A szalmapajtát biztonsági okokból csak 10 éven aluliak használhatják.