Kidobott karácsonyfákból biomassza

A korábbi évekhez hasonlóan – a Pannon Hőerőmű Zrt.-nek köszönhetően – Pécsen a kidobott karácsonyfák…

Emissziós értékek:
por koncentráció

Határérték: 20 mg/Nm3

fásszárú biomassza-tüzelésű kazán:

1.0 mg/Nm3

lágyszárú biomassza-tüzelésű kazán:

1.0 mg/Nm3

Ön tudta ezt?

A szalmabálákat a tárolóból az erőműbe vezető szállítószalagra juttató darurendszer egyes elemei 21 méter fesztávolságúak, vagyis ha felállítanánk őket, akkor egy lakótelepi panelház hetedik emeletéig érnének fel.

Hírek

Vissza a hírekhez

Nagydíjas a Pannonpower a Gazdanapokon

2014.08.08

Elnyerte a vásárt szervező Baranya Megyei Vállalkozói Központ Nagydíját a Pannonpower az idei Szentlőrinci Gazdanapokon. A Dél-Dunántúl legnagyobb mezőgazdasági vásárát péntektől vasárnapig rendezik meg, a Pannonpower szeretettel vár minden érdeklődőt.

A pécsi erőművet üzemeltető társaság közel egy évtizede rendszeres résztvevője az agrárpiaci seregszemlének. A 2004-ben elindított tüzelőanyag-váltási program és a biomassza-fűtőanyagra való átállás együtt járt ugyanis azzal, hogy a térség gazdálkodóinak számottevő csoportjával került kapcsolatba a cég.  A Szentlőrinci Gazdanapok méreténél és népszerűségénél fogva az egyik legjobb találkozási pont a megye és a régió agrártermelőivel, így természetszerűleg a Pannonpower is rendszeresen feliratkozik a kiállítók közé, hogy vendégül lássa meglévő és potenciális üzleti partnereit.
 
Az idei vásár ráadásul egy komoly sikerrel indult: az egyik legrangosabb kiállítói kitüntetést, a Baranya Megyei Vállalkozói Központ Nagydíját nyerte el a cég az energiatermelés fejlesztésében évtizedek óta kifejtett tevékenységéért. A díj egyértelmű elismerése annak a hosszú munkának, amit a társaság a megújuló forrásokra alapozott elektromosenergia-termelés és távhőellátás fejlesztése és helyi meghonosítása érdekében végzett.
 
A díjnyertes vállalat standját természetesen nem csak a beszállítási lehetőségek iránt érdeklődőknek érdemes felkeresni. Az kíváncsiskodók számos információt tudhatnak meg a Pécset tavaly óta 100%-ban zöld távhővel ellátó két biomassza-blokk működéséről és tüzelőanyag-ellátásáról. Emellett a gyerekeket lufik, szalma-játszóház és biomassza-homokozó várja, a felnőttek pedig biomassza totón tehetik próbára a környezetbarát energiatermeléssel kapcsolatos ismereteiket, méghozzá értékes nyereményekért. 
 
A Szentlőrinci Gazdanapok augusztus 8-10 között tart nyitva. Szeretettel várunk minden érdeklődőt  a Pannonpower standjánál!
 
Kiegészítés:
A vásárt követő napon a biomassza-totót helyesen kitöltők közül ki is sorsoltuk a nyerteseket. A három szerencsés:
- Krizsics Györgyné Szalántáról
- Vajda Andrásné Barcsról
- Viluth Tiborné Szigetvárról
Ők valamennyien Pannonpower ajándékcsomagot nyertek.