Kidobott karácsonyfákból biomassza

A korábbi évekhez hasonlóan – a Pannon Hőerőmű Zrt.-nek köszönhetően – Pécsen a kidobott karácsonyfák…

Hírek

Csökkenő zsúfoltság a pécsi erőmű környékén

2014.03.18

Jelentősen lecsökkent a kamionok várakozás ideje és torlódása a pécsi erőművet övező utcákban, miután felgyorsult a biomassza-beszállító kamionok fogadása a Pannonpowernél. A mintegy 90 millió forintos beruházás keretében az aprítéktér bővítése mellett egy rendszerirányítási és egy ezt megalapozó informatikai fejlesztés is megvalósult az elmúlt hónapokban.  Ennek eredményeként hatékonyabbá vált a tüzelőanyag fogadása.

Idén is büszkék lehetünk futóink teljesítményére

2014.03.11

Harmincadik alkalommal rendezték meg március 9-én, a Pécs-Harkány országúti futóversenyt.  A jubileumi versenyen az eddigi legnépesebb küldöttséggel képviseltük magunkat: két csapat, valamint három egyéni indulóval vettünk részt a viadalon.

Távhőszolgáltatók Napja

2014.03.06

Az országban elsőként és egyedülálló módon megvalósult pécsi zöld távhő előállításáról is szólt előadás a Távhőszolgáltatók Napján a PÉTÁV Kft. által szervezett konferencián. Az erőmű prezentációjából a két biomassza-tüzelésű erőművi blokk működésének részleteit ismerhette meg a mintegy száz főnyi közönség.

Túl a felén a Tüskésrét rekultivációja

2014.02.21

Meghaladta az 50 %-os készültségi fokot a Tüskésrét utolsó 51 hektáros területének rekultivációja. A kedvező téli időjárásnak köszönhetően az elmúlt hetekben is folytak a munkálatok, így a tervezett ütemnél is előrébb tart a Pécs központi területét érintő tájrendezés. A rekultiváció befejezésének határideje ez év vége. 

Eredményes véradás

2014.02.20

Egy híján 70 emberélet megmentésére elegendő vért adtak a Pannonpower dolgozói a pécsi erőműben tartott véradáson.

Példaértékű a pécsi biomassza-modell

2014.02.19

Magyarországon és a Dalkia nemzetközi hálózatában egyaránt mintaértékű a pécsi biomassza-tüzelésű erőmű – hangzott el azon Dalkia biomassza-szakértőinek szervezett kétnapos szakmai tanácskozáson, amelyen 13 ország több mint 50 szakembere vett részt. A biomassza-felhasználás legjobb gyakorlatának összegzésére hivatott tanácskozás résztvevői egyetértettek abban, hogy a megújuló energiaforrás felhasználásán nyugvó pécsi modell más területeken – akár kisebb méretben is reprodukálható. 

Karácsonyfákból az otthon melege

2014.01.27

A Pannonpower a korábbi évek gyakorlatát követve idén is felhasználja energetikai célra a városszerte kidobott karácsonyfákat. Az ünnep díszei így több mint harmincezer otthon melegéhez járulnak hozzá, ráadásul energetikai felhasználásuk a városnak is jelentős könnyebbséget jelent.

Nyugdíjasainkat köszöntöttük

2013.12.18

Több mint száz egykori munkatársát látta vendégül a Pannonpower pécsi erőműve a napokban.