Kidobott karácsonyfákból biomassza

A korábbi évekhez hasonlóan – a Pannon Hőerőmű Zrt.-nek köszönhetően – Pécsen a kidobott karácsonyfák…

Hírek

Pécsett járt a Bioenergetikai Szövetség elnöke

2014.06.30

A pécsi erőműbe látogatott Heinz Kopetz, a Nemzetközi Bionergetikai Szövetség (WBA) elnöke. Az öt kontinensen több mint félszáz, megújuló alapú energiatermeléssel foglalkozó vállalatot, állami intézményt és tudományos műhelyt összefogó nemzetközi szervezet vezetője elégedett volt a baranyai megyeszékhelyen szerezett tapasztalataival.
 

Sakk-sikerek

2014.06.02

Kollégáink a hagyományokat folytatva idén is szép eredményeket értek el az iparági sakkbajnokságon.

Francia mérnökhallgatók látogattak az erőműbe

2014.05.27

A diploma megszerzését követő szakképzésen résztvevő francia mérnökhallgatók jártak tanulmányúton a pécsi erőműben. A Pannonpower anyavállalatának szakmai képzésén részt vevő hallgatók egyhetes magyarországi programjuk egyik állomásaként tekintették meg a teljes egészében megújuló energiát előállító erőművet.

Biomassza-játékok a városi gyereknapon

2014.05.26

Május utolsó vasárnapja hagyományosan a gyermekek ünnepe, amelyet más városokhoz hasonlóan Pécsett is egész napos szórakoztató programsorozattal ünnepeltek. A rendezvényről természetesen a Pannonpower sem hiányzott.

Nyugdíjas kollégáink tettek látogatást az erőműben

2014.05.12

Nyugdíjas kollégáinkat hívtuk meg, hogy egykori, még aktív munkatársaik szakmai kalauzolásával megismerjék a távozásuk óta megváltozott erőművet, amely immár – a faapríték-tüzelésű és bálázható lágyszárú biomassza-tüzelésű blokkoknak köszönhetően – 100%-ig zöld energiával látja el Pécset. 

Energia szimpózium Pécsett

2014.04.08

Regionális konferenciát rendeztek a pécsi Corso Hotelben a helyi szintű megújulóenergia-felhasználás lehetőségeiről. Az egész napos szakmai programsorozat nyitóelőadásában a Pannonpower biomassza-tüzelésű erőművét ismerhette meg a közönség.

Európa legjobbja a Dalkia pécsi szalmatüzelésű erőműve

2014.04.04

A kapcsolt energiatermelés európai szakmai szervezete, a COGEN Europe a piacfejlesztés kategóriában a legjobbnak ítélte a Dalkia Energia csoport tavaly Pécsett átadott szalmatüzelésű erőművét.

Innovációs elismerés a Pannonpower új biomassza-blokkjának

2014.04.02

A Magyar Innovációs Szövetség dicséretében részesült a Pannonpower pécsi erőművének tavaly átadott, bálázható lágyszárú mezőgazdasági melléktermékekkel fűtött blokkja. A baranyai megyeszékhelyet megújuló eredetű, zöld távhővel ellátó technológia a nagydíjak után a legrangosabb elnyerhető kitüntetést kapta.