Kidobott karácsonyfákból biomassza

A korábbi évekhez hasonlóan – a Pannon Hőerőmű Zrt.-nek köszönhetően – Pécsen a kidobott karácsonyfák…

Emissziós értékek:
SO2 koncentráció

Határérték: 200 mg/Nm3

fásszárú biomassza-tüzelésű kazán:

0.0 mg/Nm3

lágyszárú biomassza-tüzelésű kazán:

5.0 mg/Nm3

Ön tudta ezt?

A szalmabálákat a tárolóból az erőműbe vezető szállítószalagra juttató darurendszer egyes elemei 21 méter fesztávolságúak, vagyis ha felállítanánk őket, akkor egy lakótelepi panelház hetedik emeletéig érnének fel.

Hírek

Szalmapajta az Árkádban

2013.03.04

Negyedszer nyitott szalmás játszóházat a helyi óvodásoknak-kisiskolásoknak a Pannonpower. A helyszín ezúttal Pécs legforgalmasabb bevásárlóközpontja, az Árkád.

Pannonpower a Pécs-Harkány futóversenyen

2013.03.03

Alig több mint két óra alatt, a céges váltók mezőnyének első felében teljesítette a Pécs-Harkány országúti futóverseny távját a Pannonpower csapata.

Fellobbant a szalmaláng az új pécsi erőműben

2012.12.27

Újabb jelentős és látványos állomásán van túl a PANNONPOWER új biomassza-tüzelésű kazánjának beüzemelése: a napokban már szalmabálákkal táplálták a kazánban égő tüzet. Ezzel egy sikeres próbán jutott túl az új pécsi erőmű egyik legbonyolultabb eszközcsoportja, a bálázott lágyszárú mezőgazdasági melléktermékeket a kazánig juttató automata logisztikai rendszer. A beüzemelés ezekben a napokban is tart annak érdekében, hogy az egyes részek sikeres próbáját és azok finomhangolását követően a próbaüzem a lehető legrövidebb időn belül megkezdődhessen.

Kellemes ünnepeket!

2012.12.23

Boldog, szeretetteli karácsonyt és sikerekben gazdag, eredményes új esztendőt kíván mindenkinek a PANNONPOWER!

A Szent Mórban tudják a legtöbbet a zöld energiáról

2012.12.15

Péntek délután a Szivárvány Gyermekházban találkozott a PANNONPOWER és a PÉTÁV Zöld Energia Vetélkedő legjobb öt csapata, hogy eldöntsék, ki tudja a legtöbbet a megújuló energiaforrások felhasználásáról. A győztes végül a Szent Mór Iskolaközpont diákjaiból verbuválódott csapat lett.

Már csak a legjobbakról szól a Zöld Energia Vetélkedő

2012.12.05

Végéhez közeledik a PANNONPOWER Zöld Energia Vetélkedője. Három, online megoldott feladatsor kiértékelése után kialakult a döntő ötcsapatos mezőnye, akik december 14-én mérik össze tudásukat az értékes nyereményekért.

Győzelemhez segítette a zöld energia a PVSK-t!

2012.11.26

Közel másfél ezer zöldbe öltözött szurkoló előtt legyőzte a Körmendet a PVSK-PANNONPOWER férfi kosárlabdacsapata. A mérkőzés azonban nem csak a szezon negyedik sikere miatt marad emlékezetes.

Zöldbe öltözik a pécsi sportcsarnok!

2012.11.23

A PVSK férfi kosárlabdacsapata és a névadó szponzor PANNONPOWER Zöld Energia Mérkőzést szervez a Körmend elleni szombati hazai rangadóra. Nyereménysorsolás, szalmaember és zöldbe öltözött lelátó várja a szurkolókat.