Kidobott karácsonyfákból biomassza

A korábbi évekhez hasonlóan – a Pannon Hőerőmű Zrt.-nek köszönhetően – Pécsen a kidobott karácsonyfák…

Hírek

Év Honlapja különdíj a Pannonpowernek

2015.12.03

Másodszor került a díjazottak közé a Pannonpower az internetes portálok rangos hazai seregszemléjén, az Év Honlapja pályázaton. Ezúttal a Zöld Zóna Látogatóközpont nemrég indult önálló weboldala nyert különdíjat az év kreatív megoldása kategóriában.

Középiskolások az erőműben

2015.11.10

A Zöld Energia Vetélkedő tíz legjobb csapatának tagjai, harminc pécsi diák ismerkedhetett meg a Zöld Zóna Látogatóközponttal és a pécsi erőmű működésével.

Elindult a IV. Zöld Energia Vetélkedő

2015.09.21

Érdekes, kutatásra ösztönző kérdések, izgalmas helyszínek és izgalmas/értékes nyeremények – indul a Pannonpower negyedik Zöld Energia Vetélkedője. Jelentkezni mától lehet, a téma továbbra is a megújuló alapú energiatermelés.

Biomasszás látványosság a Gazdanapon

2015.07.31

Tizedszer vesz részt a Pannonpower az ország egyik legnívósabb mezőgazdasági szakkiállításán, a Szentlőrinci Gazdanapokon. A társaság standja július 31. és augusztus 2. között, három napon keresztül áll nyitva a meglévő és a potenciális beszállítóink előtt, míg a többi érdeklődőt szalma-játszóház, biomassza-totó és már érdekességek várják.

Sikerrel zárta a szalmaévet a Pannonpower

2015.07.27

A folyamatos energiatermeléshez megfelelő mennyiségű lágyszárú biomasszát szerzett be a pécsi erőmű a 2014-15-ös szalmaévben, holott az időjárás nem kedvezett a lágyszárú biomasszának. A tüzelőanyagért kifizetett összesen mintegy 3,3 milliárd forint a régió gazdálkodóinak bevételét növelte.

Energetikai konferencia Pécsett

2015.06.01

A fenntartható energiatermelést állította a középpontba az a háromnapos szakmai konferencia, amelyet a Budapesti Műszaki Egyetem idén 12. alkalommal szervezett meg – első alkalommal Pécsett. 

Különleges vendégek a Zöld Zónában

2015.03.26

Pécsi turisztikai szakemberek és középiskolai tanárok vizitáltak a Pannonpower Zöld Zóna Látogatóközpontjában. A nemrég megnyílt bemutatóteremben szerzett élményeik remélhetőleg hozzájárulnak ahhoz, hogy a jövőben szép számmal érkezzenek turisták és diákcsoportok is a Zöld Zónába.

Mától fűthetünk az olcsó vasasi szénnel

2015.03.23

Megkezdődött a kitermelt szén értékesítése a Pannon Hőerőmű Zrt. tulajdonában lévő Pécs-Vasas-i bányában. A tavaly év végén újranyitott külszíni fejtésből öt év alatt évente 15 ezer tonnányi szenet bányásznak ki, amelyet elsősorban lakossági célra értékesítenek.