Kidobott karácsonyfákból biomassza

A korábbi évekhez hasonlóan – a Pannon Hőerőmű Zrt.-nek köszönhetően – Pécsen a kidobott karácsonyfák…

Hírek

Vissza a hírekhez

Elindult a IV. Zöld Energia Vetélkedő

2015.09.21

Érdekes, kutatásra ösztönző kérdések, izgalmas helyszínek és izgalmas/értékes nyeremények – indul a Pannonpower negyedik Zöld Energia Vetélkedője. Jelentkezni mától lehet, a téma továbbra is a megújuló alapú energiatermelés.

A fenntarthatóság és a 100%-ban zöld távhő jegyében negyedszer írja ki társaságunk a Zöld Energia Vetélkedőt. A városi távhőszolgáltató PÉTÁV-val együttműködve a cél a megújuló alapú erőművi energiatermelés megismertetése és a környezetbarát technológiák népszerűsítése.
 
A versenyre ezúttal is bármely baranyai középiskola 9-10. évfolyamáról jelentkezhetnek a háromfős csapatok. A természettudományok és az energetika iránt érdeklődő fiatalok megismerhetik az erőműben zajló folyamatokat, és betekinthetnek a Pécset ellátó távhőrendszer működésébe is. 
A jelentkezéshez a szükséges adatok (csapattagok neve, iskolája, csapatnév és jelszó) megadása mellett meg kell oldani az első forduló feladatait, amelyeket új helyen, a vetelkedo.pecsizoldzona.hu weboldalon találhatnak meg az érdeklődők. A kérdéssor szeptember 18-ától érhető el, a beküldési határidő október 11! 
 
A téma változatlan: a kérdések az első fordulók során a megújuló energiaforrásokról és a biomasszáról, később a Pannonpowerről, valamint a távhőszolgáltatásról fognak szólni. A harmadik és a negyedik fordulót (ahová már csak a 10 legjobb csapat juthat be) megelőzi egy-egy üzembejárás a pécsi erőműben és a távhőrendszer létesítményeiben, többek között a város alatti, nyilvánosság elől elzárt közműalagutakban.
 
A legjobb öt csapat új helyszínen, a Zöld Zóna Látogatóközpontban mérkőzhet meg a végső győzelemért a decemberi döntőn. A tét nagy: a győztes csapat tagjai tabletet, az ezüstérmesek akciókamerát, a harmadik helyen végzők pedig egy-egy okos karkötőt vihetnek haza. Emellett különdíjként a legeredményesebb iskola is nyer egy laptopot.
 
A versenyről további információ a vetelkedo.pecsizoldzona.hu weboldalon érhető el.