Kidobott karácsonyfákból biomassza

A korábbi évekhez hasonlóan – a Pannon Hőerőmű Zrt.-nek köszönhetően – Pécsen a kidobott karácsonyfák…

Hírek

Vissza a hírekhez

Pécsett járt a Bioenergetikai Szövetség elnöke

2014.06.30

A pécsi erőműbe látogatott Heinz Kopetz, a Nemzetközi Bionergetikai Szövetség (WBA) elnöke. Az öt kontinensen több mint félszáz, megújuló alapú energiatermeléssel foglalkozó vállalatot, állami intézményt és tudományos műhelyt összefogó nemzetközi szervezet vezetője elégedett volt a baranyai megyeszékhelyen szerezett tapasztalataival.
 

A WBA a látogatásról kiadott közleményében a Pannonpower pécsi erőművének legfontosabb pozitívumai közé sorolta, hogy a tüzelőanyag a szűkebb régióból származik, növelve a helyi gazdasági potenciált. Kiemelték továbbá a kapcsolt energiatermelésnek, vagyis a villamos és hőenergia egyidejű előállításának hozadékaként elért jelentős mértékű megtakarítást a széndioxid-kibocsátásban.
Heinz Kopetz interjújában hangsúlyozta, ez az úttörő jellegű fejlesztés pozitív példaként szolgálhat a klímaváltozás megállítása és az energiabiztonság iránt elkötelezett szakemberek és döntéshozók számára, méghozzá nem csak Európában, hanem világszerte. Külön köszönetet mondott a pécsi és a budapesti döntéshozóknak, valamint a Dalkia Energia vezetőinek, hogy hozzájárultak a biomassza-projekt megvalósulásához, ami bármely gázvezetéknél hatékonyabban járul hozzá a hosszú távon is fenntartható és biztonságos energiaellátás megvalósulásához.