Kidobott karácsonyfákból biomassza

A korábbi évekhez hasonlóan – a Pannon Hőerőmű Zrt.-nek köszönhetően – Pécsen a kidobott karácsonyfák…

Hírek

Vissza a hírekhez

Biomassza-játékok a városi gyereknapon

2014.05.26

Május utolsó vasárnapja hagyományosan a gyermekek ünnepe, amelyet más városokhoz hasonlóan Pécsett is egész napos szórakoztató programsorozattal ünnepeltek. A rendezvényről természetesen a Pannonpower sem hiányzott.

A pécsi intézmények és cégek széles körű összefogásával rendezték meg idén is a városi gyereknapot az Expo Centerben. Az egész napos színes programkavalkádban számtalan játék, vetélkedő, sport és táncbemutató várta a kicsiket. Találkozhattak különleges járművekkel, növényekkel és állatokkal vagy éppen próbára tehették környezetvédelmi és közlekedésbiztonsági ismereteiket.
A kreatív játékok sorából a Pannonpower biomassza-homokozója sem hiányzott. Az erőmű tüzelőanyagaként használt faaprítékkal, illetve napraforgómag-héjjal töltött, kizárólag természetes anyagokból álló homokozó osztatlan sikert aratott. Ráadásul a gyerekeknek szerzett kellemes percek mellett a szülők figyelmét is felhívta arra, hogy Magyarország nagyvárosainak lakói közül elsőként ők élvezhetik a teljes egészében megújuló eredetű távhőtermelés előnyeit.