Kidobott karácsonyfákból biomassza

A korábbi évekhez hasonlóan – a Pannon Hőerőmű Zrt.-nek köszönhetően – Pécsen a kidobott karácsonyfák…

Hírek

Nyugdíjasainkat köszöntöttük

2013.12.18

Több mint száz egykori munkatársát látta vendégül a Pannonpower pécsi erőműve a napokban.

Hajnóczys csapat nyert a zöld energia vetélkedőn

2013.12.18

A Hajnóczy József Kollégium diákjainak sikerével fejeződött be szerdán a Pannonpower és a PÉTÁV második zöld energia vetélkedője. A megújuló alapú energiatermelést a középpontba helyező, több hónapos megmérettetésen kéttucatnyi csapat közül bizonyultak a legjobbnak.

Ütemezetten halad a Tüskésrét rekultivációja

2013.11.27

Meghaladta a 40%-os készültségi fokot a Tüskésrét utolsó 51 hektáros területének rekultivációja. Az egykori széntüzelésű erőmű salakját és pernyéjét fedő talajtakaró megvastagításával egy zagykazettán már végeztek, a további négy zagykazettán pedig folyamatosak a munkálatok. A tájrendezés előrehaladottsága már most elérte az idei évre tervezett mértéket, és az időjárás függvényében a rekultiváció a következő hetekben is folytatódhat.

Díjátadó az erőműben

2013.11.22

Átvették nyereményeiket a Pannonpower által az Árkádban megrendezett szalmaszobor-kiállítás képbeküldős játékának nyertesei. A három szerencsés összesen 100 ezer forintnyi vásárlási utalványnak örülhetett.

Erőműlátogatáson a középiskolások

2013.11.14

A zöld energia vetélkedő legjobb tíz csapatának tagjai látogatást tettek a Pannonpower pécsi erőművében. A bejáráson a megújuló energiatermelés folyamatát ismerhették meg a csapatok.

A pécsi lett Európa legnagyobb, teljesen zöld és áramot is termelő távhője

2013.11.07

A Dalkia Energia csoport 24 milliárd forintos erőművi fejlesztéséből Pécs és környéke is profitál: a régióban 170 állandó munkahely jön létre, miközben 4 milliárd forint marad a tüzelőanyagot biztosító helyi gazdáknál

Szalmaszobrok az Árkádban

2013.10.28

Egy hétre az Árkádba költöznek a nyári orfűi szalmafesztivál legjobban sikerült alkotásai. A szoborcsoportok fő célja, hogy a bevásárlóközpont vendégeinek figyelmét az idei fűtési szezontól kezdve 100%-ban megújuló energiával előállított pécsi távhőszolgáltatás előnyeire irányítsa. Az ismeretterjesztés mellett azonban játékra is invitáljuk a kiállítás látogatóit.

Másodszor is sikerült!

2013.10.28

A hazai csapat győzelmével végződött a második Zöld Energia Mérkőzés is. A PVSK-Pannonpower férfi kosárlabdázó 95-89-re múlták felül a szombathelyi Falcót, ezernyi zöldbe öltözött szurkoló legnagyobb örömére.