Jelenleg mintegy 2000 biomassza-erőmű működik világszerte, ennek fele Európában.

Három és félmilliárd forint

Gyártástrend.hu

2011-10-20

Milliárdokat költ évente tüzelőanyagra a szalmatüzelésű erőmű

150 embernek ad munkát jövő évtől a Pannonpower Holding Zrt. épülő szalmatüzelésű erőműve. A bálázható lágyszárú mezőgazdasági melléktermékeket felhasználó blokk működtetése az agráriumban, a logisztikai ágazatban és az erőműben is munkalehetőséget kínál. Magyarország legnagyobb szalmatüzelésű erőműve a térség gazdaságát is jelentős mértékben élénkíteni fogja: az eddig import földgázra elköltött pénzből ugyanis a régióban, helyi termelők által előállított tüzelőanyagokat fog vásárolni az erőmű.

Bővíti megújuló energiatermelését a PANNONPOWER Holding Zrt.

Portfolio.hu

2011-10-19

Magyarország legnagyobb szalmatüzelésű erőműve biztosítja majd a távhőt 31 ezer pécsi lakásban 2012 végétől. Tíz éven belül a második biomassza-blokkot helyezik üzembe, csökkentve a földgáz-importot.

Bevételeket generál a PANNONPOWER

Vg.hu

2011-10-19

A jövő év végétől működik a Pannonpower Holding Zrt. szalmatüzelésű erőműve, amely a cég közleménye szerint 150 új munkahelyet teremt.

Tengernyi szalmát vesz a pécsi erőmű

HVG.hu

2011-10-18

Átlagosan évi mintegy 3,5 milliárd forint értékben vásárol szalmát a Pannonpower Holding Zrt. érdekeltségébe tartozó pécsi hőerőmű 2012 végétől működő új biomassza blokkjának üzemeltetéséhez.