Kidobott karácsonyfákból biomassza

A korábbi évekhez hasonlóan – a Pannon Hőerőmű Zrt.-nek köszönhetően – Pécsen a kidobott karácsonyfák…

Emissziós értékek:
SO2 koncentráció

Határérték: 200 mg/Nm3

fásszárú biomassza-tüzelésű kazán:

0.0 mg/Nm3

lágyszárú biomassza-tüzelésű kazán:

35.0 mg/Nm3

Ön tudta ezt?

A szalmabálákat a tárolóból az erőműbe vezető szállítószalagra juttató darurendszer egyes elemei 21 méter fesztávolságúak, vagyis ha felállítanánk őket, akkor egy lakótelepi panelház hetedik emeletéig érnének fel.

Sajtómegjelenések

Három és félmilliárd forint

Gyártástrend.hu

2011-10-20

Milliárdokat költ évente tüzelőanyagra a szalmatüzelésű erőmű

150 embernek ad munkát jövő évtől a Pannonpower Holding Zrt. épülő szalmatüzelésű erőműve. A bálázható lágyszárú mezőgazdasági melléktermékeket felhasználó blokk működtetése az agráriumban, a logisztikai ágazatban és az erőműben is munkalehetőséget kínál. Magyarország legnagyobb szalmatüzelésű erőműve a térség gazdaságát is jelentős mértékben élénkíteni fogja: az eddig import földgázra elköltött pénzből ugyanis a régióban, helyi termelők által előállított tüzelőanyagokat fog vásárolni az erőmű.

Tovább

Bővíti megújuló energiatermelését a PANNONPOWER Holding Zrt.

Portfolio.hu

2011-10-19

Magyarország legnagyobb szalmatüzelésű erőműve biztosítja majd a távhőt 31 ezer pécsi lakásban 2012 végétől. Tíz éven belül a második biomassza-blokkot helyezik üzembe, csökkentve a földgáz-importot.

Tovább

Bevételeket generál a PANNONPOWER

Vg.hu

2011-10-19

A jövő év végétől működik a Pannonpower Holding Zrt. szalmatüzelésű erőműve, amely a cég közleménye szerint 150 új munkahelyet teremt.

Tovább

Tengernyi szalmát vesz a pécsi erőmű

HVG.hu

2011-10-18

Átlagosan évi mintegy 3,5 milliárd forint értékben vásárol szalmát a Pannonpower Holding Zrt. érdekeltségébe tartozó pécsi hőerőmű 2012 végétől működő új biomassza blokkjának üzemeltetéséhez.

Tovább