Európa legnagyobb szalmatüzelésű erőműve alig nagyobb teljesítményű, mint a pécsi lesz. Az angliai Ely-ban található blokk teljesítménye 40 MW.

Szinte kizárólag biomasszából termelik majd a távfűtési hőenergiát Pécsett

Agromonitor.hu

2011-10-31

A kivitelezés készültségi foka és jelenlegi üteme alapján valószínű, hogy a pécsi erőmű új biomassza blokkja a tervezettnél másfél hónappal előbb, már 2012 október végétől termel kapcsolt hő- és villamos energiát. A megépülő 35 megawattos blokk a legnagyobb szalmatüzelésű berendezés lesz Magyarországon, Pécs pedig az ország első olyan városa, ahol a távfűtéshez szükséges hőenergiát szinte kizárólag biomasszából állítják elő.

Az ­­erőmű évi 3,5 milliárdért vásárol szalmát

HelyiTéma.hu

2011-10-30

Átlagosan évi mintegy 3,5 milliárd forint értékben vásárol szalmát a pécsi hőerőmű 2012 végétől működő új biomassza blokkjának üzemeltetéséhez. Az áramtermelő vállalat folyamatos tüzelőanyag igényével munkahelyeket teremt a térségben.

Már jövő ősszel működhet a pécsi erőmű új biomassza blokkja

Metropol.hu

2011-10-24

A kivitelezés készültségi foka és jelenlegi üteme alapján valószínű, hogy a pécsi erőmű új biomassza blokkja a tervezettnél másfél hónappal előbb, már 2012. október végétől termel kapcsolt hő- és villamos energiát.

Miként válik Pécs az első zöld várossá?

Portfolio.hu

2011-10-24

Pécs hamarosan zöld várossá válhat, tekintettel arra, hogy egy új biomassza-blokk üzembe állításával a város teljes távhőellátása megújuló forrásból származik majd. A METÁR alapvetően jó koncepció, azonban a benne megfogalmazott teljesítményhatárok a biomassza esetében nem feltétlenül szerencsések. A lágyszárú biomassza hasznosításában igen komoly lehetőségek mutatkoznak Magyarországon, a magyar mezőgazdaság számára komoly bevételi forrást jelenthet ez a terület. A Portfolio.hu Rudolf Péterrel, a Pannonpower Holding Zrt. fejlesztési főmérnökével beszélgetett a Green Energy Investment Forum-on.