NOx koncentráció

Magyarország energiaigényének kétharmadát jelenleg importból elégíti ki, viszont a biomasszát mind helyben állítják elő.

Nyomáspróba előtt az új kazán - Jó ütemben halad a szalmatüzelésű blokk építése a PANNONPOWER-nél

Agro Napló

2011-12-05

Szerkezetileg elkészült a PANNONPOWER Holding Zrt. új, szalmatüzelésű kazánja, amit napokon belül a magasnyomású részek próbájával hitelesítenek. Szerkezetkész a szalmabála-tároló épülete is, így az összességében mintegy 24 milliárd forintos beruházás készültségi foka megközelíti a 60 százalékot. A hírt – szokásához híven ezúttal is - elsőként a civil szervezetek képviselőivel osztotta meg a pécsi erőmű, amely a Pécsi Tudományegyetemen tartott pénteki biomassza fórumon számolt be a beruházás jelenlegi állapotáról. A bálázható lágyszárú mezőgazdasági melléktermékek eltüzelésére alkalmas, világszínvonalú biomassza-kazán 2012 végére készül el, az új blokk belépésével a pécsi erőmű jövőre már gyakorlatilag teljes egészében megújuló energiából állítja majd elő a mintegy 31 ezer lakás és 450 közintézmény távfűtéséhez szükséges hőmennyiséget.

Az agrárszektort is befolyásolja a pécsi hőerőmű új blokkja

Agroinform.com

2011-11-22

Sokan támogatják a Pannonpower Holding Zrt. szerint a pécsi hőerőműben folyó biomassza-beruházást, a 24 milliárd forintból épülő új blokkra a lakosság és az agrárszektor is jelentős várakozásokkal tekint.

Szalmapiramisok Pécsett

Geenfo.hu

2011-11-12

Három szalmapiramis nőtt ki a földből egyik napról a másikra Kertváros legforgalmasabb kereszteződésében. A Siklósi és a Maléter Pál út találkozásánál épült, több méter magas gúlákkal reklámozza a PANNONPOWER Holding Zrt. épülő szalmatüzelésű erőművét.

Örülhet Pécs, van elég szalma

PiacésProfit.hu

2011-11-07

Nagyságrenddel több a szalma a régióban annál, mint amire a Pannonpower Holding Zrt. új, szalmatüzelésű erőművének tüzelőanyaggal történő ellátásához szükség van - ez derült ki egy nemrég végzett reprezentatív felmérésből. Így a pécsi erőmű új, biomassza-tüzelésű kazánja garantáltan úgy tudja függetleníteni Pécs város energiaellátását az import földgáztól, hogy közben a fogyasztók ellátásbiztonsága nem kerül veszélybe. Sőt, a gazdák háromnegyede szerint a szalma mennyisége legalább stagnálni, vagy inkább növekedni fog az elkövetkező öt évben.