Kidobott karácsonyfákból biomassza

A korábbi évekhez hasonlóan – a Pannon Hőerőmű Zrt.-nek köszönhetően – Pécsen a kidobott karácsonyfák…

Emissziós értékek:
SO2 koncentráció

Határérték: 200 mg/Nm3

fásszárú biomassza-tüzelésű kazán:

0.0 mg/Nm3

lágyszárú biomassza-tüzelésű kazán:

5.0 mg/Nm3

Ön tudta ezt?

Mintegy 160 tonna acélt és betonvasat építettek be a szalmatüzelésű kazán alapjába és tartószerkezeteibe, és nagyjából ugyanennyire volt szükség a bálatárolóhoz is. Ez a mennyiség megközelítőleg 90 családi ház felhúzásához lenne elegendő.

Sajtóközlemények

Újra Civil Kontroll a pécsi erőműben

2012-02-23

Az elmúlt évek hagyományait követve a PANNONPOWER Holding Zrt. idén március 1-én újra Civil Kontrollt szervez a pécsi erőműben. A rendezvényre bármely, a városban és környékén működő civil szervezet elküldheti a képviselőit, hogy személyesen győződhessenek meg a biomassza-program működéséről, a beszállított faanyag sorsáról.

Tovább

A pécsi lakosság és a gazdálkodók is várják az új szalmatüzelésű erőművet

2011-11-21

Egy októberben elkészített reprezentatív felmérés adatai alapján a pécsiek túlnyomó többsége támogatja a megújuló alapú távhőrendszer további bővítését a baranyai megyeszékhelyen. Mindez egybecseng a PANNONPOWER Holding Zrt. célkitűzéseivel, a társaságcsoport ugyanis 2012 végétől egy új, szalmatüzelésű blokk üzembe helyezésével gyakorlatilag teljes egészében biomassza-tüzelésre tér át, így Pécs lesz az első hazai nagyváros, amelynek távfűtési rendszerét megújuló energiával látják majd el.

Tovább

Szalmapiramisok Pécsett

2011-11-10

Három szalmapiramis nőtt ki a földből egyik napról a másikra Kertváros legforgalmasabb kereszteződésében. A Siklósi és a Maléter Pál út találkozásánál épült, több méter magas gúlák a PANNONPOWER Holding Zrt. épülő szalmatüzelésű erőműjére irányítják a figyelmet, amelynek beindulásával jövő évtől gyakorlatilag teljes egészében megújuló energiával biztosítják majd a távfűtéshez szükséges hőmennyiséget.

Tovább

Bővelkedik tüzelőanyagban az új szalmatüzelésű erőmű

2011-11-03

Az agráriumban keletkező melléktermékek mennyiségének csak töredékére tart igényt az új kazán.

Nagyságrenddel több a szalma a régióban annál, mint amire a PANNONPOWER  Hol-ding Zrt. új, szalmatüzelésű erőművének tüzelőanyaggal történő ellátásához szükség van – ez derült ki egy nemrég végzett reprezentatív felmérésből. Így a pécsi erőmű új, biomassza-tüzelésű kazánja garantáltan úgy tudja függetleníteni Pécs város energiaellátását az import földgáztól, hogy közben a fogyasztók ellátásbiztonsága nem kerül veszélybe. Sőt, a gazdák háromnegyede szerint a szalma mennyisége legalább stagnálni, vagy inkább növekedni fog az elkövetkező öt évben.

Tovább

Helyben teremt munkát az új erőmű

2011-10-18

Milliárdokat költ évente tüzelőanyagra a szalmatüzelésű erőmű, amely a válságban is munkát ad

150 embernek ad munkát jövő évtől a PANNONPOWER Holding Zrt. épülő szalmatüzelésű erőműve. A bálázható lágyszárú mezőgazdasági melléktermékeket felhasználó blokk működtetése az agráriumban, a logisztikai ágazatban és az erőműben is munkalehetőséget kínál. Magyarország legnagyobb szalmatüzelésű erőműve a térség gazdaságát is jelentős mértékben élénkíteni fogja: az eddig import földgázra elköltött pénzből ugyanis a régióban, helyi termelők által előállított tüzelőanyagokat fog vásárolni az erőmű.

Tovább

Újabb jelentős biomassza-fejlesztés Pécsett

2011-10-14

Jövő decemberben már működhet a szalmatüzelésű blokk

A Dalkia Energia cégcsoporthoz tartozó PANNONPOWER Holding Zrt. tíz éven belül immár a második jelentősebb biomassza-alapú fejlesztését hajtja végre pécsi telephelyén. A tervek szerint jövőre kezdi meg működését az a 24 milliárd forintos beruházásból megvalósuló 35 MW-os szalmatüzelésű erőműi blokk, amelynek köszönhetően Pécs lesz az ország első, csaknem teljesen zöld eredetű távhővel fűtött városa.

Tovább

1 2 3 4
Következő