Kidobott karácsonyfákból biomassza

A korábbi évekhez hasonlóan – a Pannon Hőerőmű Zrt.-nek köszönhetően – Pécsen a kidobott karácsonyfák…

Emissziós értékek:
SO2 koncentráció

Határérték: 200 mg/Nm3

fásszárú biomassza-tüzelésű kazán:

0.0 mg/Nm3

lágyszárú biomassza-tüzelésű kazán:

5.0 mg/Nm3

Ön tudta ezt?

A szalmabálákat a tárolóból az erőműbe vezető szállítószalagra juttató darurendszer egyes elemei 21 méter fesztávolságúak, vagyis ha felállítanánk őket, akkor egy lakótelepi panelház hetedik emeletéig érnének fel.

Sajtóközlemények

Fellobbant a szalmaláng az új pécsi erőműben

2012-12-27

Újabb jelentős és látványos állomásán van túl a PANNONPOWER új biomassza-tüzelésű kazánjának beüzemelése: a napokban már szalmabálákkal táplálták a kazánban égő tüzet. Ezzel egy sikeres próbán jutott túl az új pécsi erőmű egyik legbonyolultabb eszközcsoportja, a bálázott lágyszárú mezőgazdasági melléktermékeket a kazánig juttató automata logisztikai rendszer. A beüzemelés ezekben a napokban is tart annak érdekében, hogy az egyes részek sikeres próbáját és azok finomhangolását követően a próbaüzem a lehető legrövidebb időn belül megkezdődhessen.

Tovább

Ég már a tűz az új pécsi biomassza erőműben

2012-11-23

Először lobbant fel a tűz a Dalkia Energia cégcsoporthoz tartozó PANNONPOWER új biomassza-tüzelésű kazánjában a napokban. Az ország egyik legmodernebb lágyszárú biomassza-tüzelésű erőművi blokkjának beüzemelése ezzel újabb mérföldkőhöz érkezett, néhány napon belül pedig már gőzt is termel majd a kazán. Emiatt a következő napokban mérsékelt zajhatással kell számolni az erőmű környékén.

Tovább

Középiskolásoknak hirdet vetélkedőt a PANNONPOWER

2012-10-26

 

Minden pécsi középiskola 9-10. évfolyamos diákja számára elérhető a lehetőség október 24-től, hogy háromfős csapatot szervezve ringbe szálljon a PANNONPOWER Zöld Energia Vetélkedőjén. Az értékes nyereményeket kínáló online tanulmányi verseny legfőbb témája természetesen a megújuló energiákon alapuló távhő-előállítás.

Tovább

Kész a bálák fogadására az új pécsi erőmű

2012-07-10

A tüzelőanyag-tároló csarnok intelligens logisztikai rendszer legapróbb részleteivel ismerkedhettek meg a közelmúltban a pécsi erőmű új biomassza-tüzelésű blokkjának tüzelőanyag-beszállítói. A több mint 5500 négyzetméter hasznos alapterületű csarnok gyakorlatilag készen áll a bálázott lágyszárú mezőgazdasági melléktermékek fogadására, a mintegy 3,5 napra elegendő tüzelőanyag tárolására alkalmas csarnokot várhatóan augusztusban töltik fel először.

Tovább

Szalmaszobrok Pécs belvárosában

2012-06-08

Látványos kultúrcsemegét ígér a hétvége Pécsett: rendhagyó helyszínen, a belvá-rosban készítenek ugyanis szalmából szobrokat a hétvégén. Egy csapatnyi lelkes mű-vész több ember nagyságú szalmaszobrot alkot meg a Zsolnay Negyed szívében. Igazi kuriózum, hogy nemcsak a végeredményt, hanem a szalmaalkotások készítésének folyamatát is nyomon követheti a közönség.

Tovább

Átalakul az erőmű főbejárata

2012-05-29

Átépítik a PANNONPOWER Edison utcai főbejáratát a következő hetekben. A munkálatok miatt módosul az erőmű környéki parkolási rend és változik a buszközlekedés is. A munkálatok 2012. május 30-án kezdődnek és várhatóan július közepén fejeződnek be.

Tovább

Sikeres Civil Kontroll a pécsi erőműben

2012-03-01

Tucatnál is több érdeklődő vett részt március 1-jén délután a PANNONPOWER Holding Zrt. által szervezett, hagyományos Civil Kontrollon a pécsi erőműben. Az érdeklődő civilek megtudhatták, hogy az erőmű által felhasznált tüzelőanyagnak kevesebb mint felét teszi ki az erdei tűzifa aránya, a fennmaradó részt faipari és erdei apríték, valamint faipari és mezőgazdasági hulladék alkotja.

Tovább

A legnagyobb hidegben is biztosította az ellátást a pécsi erőmű

2012-02-29

 

Az ebben a régióban megszokotthoz képest rendkívüli hideg volt februárban Pécsett. Az erőműben -19 °C-ot is mértek a leghidegebb időszakban. A hosszú évek óta nem tapasztalt zordságú időjárás alaposan próbára tette az embereket és a kazánokat is, amelyek közül a két földgáztüzelésű berendezést a tervek szerint idén utoljára állította üzembe a PANNONPOWER HOLDING Zrt., ugyanis a következő fűtési idénytől a társaságcsoport már gyakorlatilag teljes egészében biomasszából állítja majd elő a távfűtéshez szükséges hőmennyiséget.
 

Tovább