Kidobott karácsonyfákból biomassza

A korábbi évekhez hasonlóan – a Pannon Hőerőmű Zrt.-nek köszönhetően – Pécsen a kidobott karácsonyfák…

Emissziós értékek:
NOx koncentráció

Határérték: 250 mg/Nm3

fásszárú biomassza-tüzelésű kazán:

86.0 mg/Nm3

lágyszárú biomassza-tüzelésű kazán:

26.0 mg/Nm3

Ön tudta ezt?

Jelenleg mintegy 2000 biomassza-erőmű működik világszerte, ennek fele Európában.

Sajtóközlemények

PVSK és Pannonpower: tervszerű fejlődés helyi értékekkel

2013-10-22

Meghosszabbította az együttműködését a Pannonpower és a PVSK férfi kosárlabda csapata. Így sorozatban immár a hatodik szezonban is az energetikai vállalat maradt az együttes névadó szponzora. A hosszú távú partnerség nem véletlen: mind a Pannonpower, mind a nevét viselő kosárlabda csapat a helyben meglévő értékekre alapozza céltudatos és tervszerű fejlődését. Az együttműködésnek köszönhetően a hétvégén újra Zöld Energia Mérkőzés lesz: a Falco elleni összecsapáson borulhat ismét zöldbe a lelátó.

Tovább

Negyedénél tart a Tüskésrét rekultivációja

2013-09-25

Negyedénél tart a Tüskésrét tájrendezésének utolsó szakasza. Az erőmű zagyterét fedő talajtakaró megvastagítását és a terület csapadékvíz-elvezetésének kialakítását 2014 végéig kell befejezni, a munkálatok a terveknek megfelelően haladnak. A rekultiváció végeztével a tájrendezett területeken színes élővilág alakulhat ki, és a kiváló adottságú terület központi fekvése révén sokoldalú városfejlesztési célponttá is válhat.

Tovább

Másodszor is Zöld Energia Vetélkedő

2013-09-25

A tavalyi siker után újra meghirdeti a Zöld Energia Vetélkedőt a Pannonpower. A pécsi erőművet üzemeltető társaság ezúttal egész Baranya megye 9. és 10. évfolyamos középiskolásait várja az értékes nyereményekért folytatott versengésre. Ennek témája nem is lehetne más, mint a megújuló energiaforrások és a biomassza-alapú energiatermelés.

Tovább

Megkezdődött a Tüskésrét tájrendezésének utolsó üteme is

2013-09-02

A Budafai Meddőhányó rekultivációja után megkezdődött a pécsi Tüskésrét rekultivációjának utolsó üteme. A város szívében fekvő, mintegy 51 hektáros területen a meglévő talajtakaró megvastagításával és egy új csapadék-elvezető rendszer kialakításával véglegesen befejeződik az erőmű egykori zagyterének tájrendezése. A munkálatok már elkezdődtek és 2014. december 31-ig zárulnak le. A tájrendezéssel a központi fekvésű és kiváló adottságú terület újra hasznosíthatóvá válik. A tájsebek felszámolása iránt elkötelezett Pannon Hőerőmű Zrt. a budafai meddőhányó tájrendezésének befejezését követően idén már a második rekultivációt indította el.

Tovább

Befejeződött a Budafai meddőhányó tájrendezésének első üteme

2013-05-24

Lezajlott a műszaki átadás, ezzel a napokban befejeződött a Budafai meddőhányó tájrendezésének első üteme. A Komló és Pécs-Vasas közötti, mintegy 53 hektáros terület nagyjából egyharmadának rekultivációját évekkel a kötelezően előírt határidő előtt végezte el a Pannon Hőerőmű Zrt. Már csak egy kisebb, alig néhány hektáros rész tájrendezése van vissza, amely akkor fejeződhet be, ha az egykori depónia államra eső kétharmad részének rekultivációja is elkészül. 

Tovább

Jó ütemben halad a Budafai meddőhányó tájrendezése

2013-05-08

Megkezdődött a hatóságok által előírt, 35 centiméter vastag takaróréteg kialakítása a Budafai meddőhányón. A Pécs-Vasas és Komló között elterülő egykori depónián már befejeződött a megtelepedett – ám nem őshonos - növényzet kivágása és a tereprendezés is. A Pannon Hőerőmű Zrt. területén – az ott kialakított földdepó kivételével - néhány héten belül befejeződhet a tájrendezés.

Tovább

Megkezdődött a budafai meddőhányó tájrendezése

2013-04-04

A megtelepedett – ám nem őshonos  növényzet kivágásával a napokban megkezdődött a budafai meddőhányó tájrendezése. A Komló és Pécs-Vasas közötti, mintegy 53 hektáros terület nagyjából egyharmadának rekultivációját végzi el a Pannon Hőerőmű Zrt, amely a tervek szerint négy hónapon belül fejezi be a földtakaró kialakításával és növényesítéssel járó munkálatokat. A fennmaradó rész tájrendezésének kötelezettsége a Bányavagyon-hasznosító Nonprofit Kft.-t terheli.

Tovább

Újabb mérföldkő a zöld energia felé vezető úton

2013-04-03

Csatlakoztatta a Pannonpower a pécsi távfűtési hálózatra az új, lágyszárú biomassza-tüzelésű egységet, így – egyelőre időszakosan - teljes egészében megújuló forrásból származó, vagyis zöld energia adja a meleget Pécs valamennyi távfűtött lakásában és közintézményében. Hamarosan indulhat a blokk próbaüzeme, melynek sikeres befejezését követően hamarosan Pécs lesz az első hazai nagyváros, amelynek hőellátását helyben beszerzett tüzelőanyaggal, a fosszilis földgáztól független forrásból, egyben fenntartható módon fogják biztosítani.

Tovább